Lenco zeilteam dat deelneemt aan het WK ORCi voorgesteld in Amsterdam

Lenco zeilteamTijdens een persbijeenkomst in Amsterdam is het Lenco zeilteam gepresenteerd dat zal deelnemen het Wereldkampioenschap ORCi. Het Lenco zeilteam neemt, op dit ogenblik, als enig Nederlands team deel aan dit Wereldkampioenschap dat van 18 tot en met 25 juni 2011 gezeild wordt in Cres, Kroatië.

Na deelname aan het WK in Cres gaat het Lenco zeilteam ook meedoen aan de Copa Del Rey, het prestigieuze zeilevenement in Mallorca (van 30 juli tot en met 6 augustus).

Tot slot staat deelname aan zoveel mogelijk wedstrijden in Nederland gepland (waaronder het Nederlands kampioenschap), waardoor ook op de Nederlandse wateren het team succesvol hoopt te presteren.

Het Lenco zeilteam staat nu onder leiding van Erik van Vuuren, de voormalige wereldkampioen in de X-99 klasse en oud-winnaar van de befaamde Admirals Cup met het Nederlands team in 1999. De afgelopen weken heeft een strenge selectieprocedure plaatsgevonden en is het uiteindelijke Lenco WK- team samengesteld. “Daarbij is, naast zeilkwaliteiten, vooral ook gelet op conditie en fysieke gesteldheid. En ook nu is niemand zeker van zijn plaats, het kan best zijn dat er mensen afvallen en vervangen worden”, zegt Erik van Vuuren.

Binnenkort gaat een deel van de bemanning naar Kroatië om daar mee te doen aan de Paasregatta. Bovendien wordt vrijwel elk weekend tot aan het WK intensief door het team getraind.

“Vorig jaar was een teleurstellend jaar, we hebben toen slecht gepresteerd”, zegt Nico Brabers, eigenaar en hoofdsponsor van de ‘Lenco’-boot (een Salona-37, vernoemd naar het bedrijf uit Venlo dat Brabers leidt). “Daarom gaan we dit jaar proberen er een groot succes van te maken, en het is dan ook leuk dat Erik met het idee kwam om het WK ORCi te gaan zeilen,”.

Nico BrabersNico Brabers

Via de website www.lencosailingteam.com zijn de prestaties van het Lenco Zeilteam te volgen.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: