Bokkerijders Regatta 2011 slaat nieuwe weg in

Bokkerijders Regatta"Het verschil in snelheid tussen de deelnemende jachten wordt te groot." "Wedstrijdzeilen is leuk hoor, maar kan het ook niet wat gezelliger?" "De Bokkerijders-race..... altijd weer spannend, maar ook vermoeiend." "Wij willen graag meedoen, maar het moet niet zo gehaast. Dat zijn zo een paar verschillende uitspraken van Bokkerijders-zeilers, die tot nadenken geleidt hebben en die het comité mee in haar plannen genomen heeft.

Het is nu eenmaal een traditie.... de Bokkerijders Regatta... altijd met Hemelvaart en altijd naar de overkant.... naar Engeland. En om met iedereen, ook nieuwe deelnemers, rekening te houden, organiseren we we naast de Bokkerijders Regatta, nu ook de Bokkerijders-tocht. De Bokkenrijders-race is dus voor de snellere zeilboten en die deelnemers die graag fanatiek wedstrijdzeilen. En de Bokkerijders-tocht is voor die zeilers, die wat langzamere boten hebben of die het wat rustiger aan willen doen (zou niet zeggen meer gezelligheid). Er zal dus in 2 groepen gezeild worden met verschillende koersen, afstanden en moeilijkheidsgraad.

En er zullen dus ook 2 Bokkerijders-uitslagen zijn. Iedere deelnemer kan dus kiezen of hij/zij zich aanmeldt voor de regatta of de tocht. Voor de winnaar van de Bokkerijders-race is er de bekende wisselbokaal en voor de winnaar van de bokkerijders-tocht..... iets nieuws! En voor elke deelnemer is er een klein aandenken aan Bokkerijders 2011.

Voor de wedsrijdresultaten, -bekendmaking is Norbert Burkert verantwoordelijk.
Aanspreekpunt voor de race is Bob Daems en voor de tocht Raban Meurer.

Bokkerijders Regatta

Natuurlijk blijft de gezelligheid hoog in het vaandel staan. Het samenhorigheidsgevoel onder de Bokkerijders was altijd al groot. Zo zullen wij vrijdagavond allemaal samen dineren in een haven aan de Engelse oostkust of bij erg slecht weer.... aan het vaste land. Zo zullen wij vrijdagavond allemaal samen dineren, ergens in een haven aan de Engelse oostkust of bij erg slecht weer....op het vaste land. Het zeilen het saamhorigheidsgevoel blijven op de voorgrond staan.

Voorlopig programma 2011:

woensdag 01/06/2011:
om 19.00uur: Briefing....weersvoorspelling....routebespreking in de yachtclub van Colijnsplaat.

donderdag 02/06/2011:
start voor iedereen....in alle vroegte

vrijdag 03/06/2011:
's avonds : gezamelijk diner

zaterdag 04/06/2011:
's morgens - re-start

zondag 05/06/2011:
Finish
Namiddag: In de Yachtclub van Colijnsplaat; prijsuitreiking onder het genot van een borreltje.

Voor de Bokkerijders Regatta geldt de "Notice of Race" ; reddingsvesten en reddingsvlot verplicht. Let ook op voldoende water, gas en diesel aan boord. Iedere schipper is verantwoordelijk voor zichzelf en zijn bemanning.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen. We verheugen ons op vele oude- en nieuwe deelnemers. Hoe meer, hoe beter.... en ook al hebben we niet elk jaar Engeland bereikt, we hebben altijd veel plezier gehad!

Fair winds en tot Bokkerijders 2011

Bob Daems
Raban Meurer

Inschrijven via www.bokkerijdersrace.eu

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: