Blank Race #1

BlankRaceEen combinatie van stralende zon, temperaturen van 25°C en een heerlijk landwindje van 4 à 5 Bft… we waanden ons even aan de Méditerranée voor de eerste Copa del Blankenberge : oftewel BlankRace #1!
17 CR boten, verdeeld over 3 klassen, verschenen zaterdag aan de startlijn voor het staketsel van Blankenberge. Ideale zeilomstandigheden voor een schitterend parcours van respectievelijk 16,4 en 22,5 mijl waarbij vrolijk geraced werd!

Een start met tegenstroom maar ruime wind: dat beloofde spektakel. Het wedstrijdcomité had de X-vlag dan ook al in de aanslag maar Animo startte meesterlijk op de seconde in klasse B en C. Bij de start van de A-klasse ging het er, 10 minuten later, iets rustiger aan toe.

Via de O-boei werd het veld op spinnakerkoers de zee in gestuurd naar de MOW-1 en de Nippon. Vervolgens een stevig kruisrak terug naar de A-boei. Bij die ronding ging het voor de Tess goed mis. Na een ongelukkig overstagmaneuver raakte de genua volledig klem rond de voorstag en kwam het schip met de boei in aanraking. Bij overmaat van ramp raakte de schipper hierbij te water. Gelukkig kon hij vlot terug aan boord klimmen, maar wegens gescheurde genua betekende dit toch einde-wedstrijd voor de Tess – tot dan nochtans koploper in haar klasse- waarmee meteen de winnaar van de pechprijs was gekend.

De rest van het deelnemersveld stak na de A-boei weer de zee in richting WBN en WbkE. Geholpen door een fikse stroming bereikten ze via de W-boei de finishlijn. De snellere A-klasse schepen mochten nog een extra rondje naar de MOW-1 en de O-boei varen.

In de C-klasse vinden we de Bounty van Marc Engelbert op de eerste plaats, in de B-klasse stond er geen maat op High Spirit van Guy Vandenkerckhove. In de A-klasse ging alle eer naar de Steppe van Albert Maes.

De volledige uitslag staat op www.blanksailing.be

Afspraak op zaterdag 28 mei voor Blank Race #2.

Tekst en foto: Rob Vandenbergh

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: