Michel Kleinjans' nieuwe KIWI 40 FC doorstaat stabiliteitsproef

KIWI 40 FCVandaag werd in Zeebrugge de nieuwe KIWI 40 FC van Michel Kleinjans onderworpen aan een stabiliteitsproef die de deur opent om aan officiële Class 40 wedstrijden te mogen deelnemen. Bij lees verder meer foto's en insiders info die andere Class 40 eigenaars niet graag zullen horen.

De stabiliteitsproef
Met een strop rond de kiel verbonden aan een kraan werd er aan de KIWI 40 FC een helling gegeven van 90°. Daarna werd het oprichtend vermogen gemeten aan het uiteinde van de mast en deze moest tussen de 250 en 320 kg bedragen om te slagen voor de proef. Het resultaat was op afstand moeilijk te zien (pottenkijkers werden door de bouwer goed op afstand gehouden) maar ik kan jullie verklappen dat het cijfer zich tussen de 310-320kg bevond, wat extreem goed te noemen is.

Kiwi 40 FCKiwi 40 FCKiwi 40 FCKiwi 40 FCKIWI 40 FCMet Class 40 nummerVanaf vandaag met Class 40 nummer

Donderdag worden de zeilen aan boord gebracht.
Wordt vervolgd.

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: