RS Eurocup in Bruinisse dit weekend

RS 100Aanstaand weekend 14-15 mei wordt vanuit Bruinisse de Eurocup gezeild in de RS 100 en de RS 500. Naar verwachting zullen er 40 boten uit verschillende landen aan de start verschijnen. Zeilers uit Nederland, Engeland, Duitsland en Denemarken zeilen het hele weekend 7 wedstrijden in 2 verschillende klasse.

Zaterdag start de eerste wedstrijd om 13.00 uur zondag zal de eerste start om 11.00 uur plaats vinden. De wedstrijden worden gevaren op het Grevelingenmeer voor de jachthaven van Bruinisse en zijn dus life te volgen vanaf de haven.

De eurocup zeilwedstrijden in Bruinisse zijn onderdeel van een Europees grand prix waarbij een overal klassement gevaren wordt uit 4 verschillende wedstrijden. De wedstrijd van aanstaand weekend is de eerste van de serie, Italie, Frankrijk, Duitsland en Engeland staan nog op het programma.

RS 500RS 500

Het is de eerste keer dat dit evenement vanuit Nederland plaats vindt. De organisatie is erg blij om met Zeeland gast provincie te mogen zijn voor dit zeilevenement. Het is een voorproefje op het Wereld kampioenschap zeilen wat in juli plaats vind in de RS Feva. Hierbij worden 300 tot 350 kinderen verwacht welke vanuit Bruinisse zullen strijden om de titel wereldkampioen RS Feva.

http://irsca.rssailing.net/

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: