Twilight Race seizoen 2011 goed van start

Twilight RaceNiet minder dan 34 boten verschenen woensdagavond aan de start voor de eerste Twilight Race van het nieuwe zeilseizoen. Wij van ClubRacer waren ook van de partij en zagen in Wemeldinge een bonte verzameling boten waaronder sportboten, daysailors, gemeten en ongemeten zeiljachten. Zelfs een heuse 50 voeter, de nieuwe X van Werner Van Walle, mocht niet ontbreken. Allemaal in één vloot onder SW rating.

Iets na 19u30 klonk het eerste startschot en dat resulteerde onmiddellijk in een general recall, 'valse start' klonk het nog door de marifoon. Heeft iets met onthaasten na een stressvolle werkdag te maken naar het schijnt. Tweede start goede keer. Enkele boten werden aan de pinend alsnog te vroeg over de lijn geduwd maar deze draaiden netjes terug om reglementair te starten.

De zeilers die de Oosterschelde als hun broekzak kennen wisten onmiddellijk waar het eerste kruisrak te beginnen. Alle voordeel zat aan bakboord in de buitenbocht, dicht tegen de wal om zo laat mogelijk over te steken naar de O18 aan stuurboord. Daarna 2 spi- en/of genakkerrakken op het menu om de triangel nog een keer over te doen.

De Lender (X-41) van Luc Meersman (BEL) ging bij een ondergaande zon als eerste over de finishlijn maar werd na gecorrigeerde tijd ingehaald door The Untouchables (X-35) van Coen Wohrmann (BEL), deze had dan ook de beste start van allemaal. De tweede plek was voor de Wild Awake (Lutra 33) van Kees Versluys (NED). De Wemeldinges (First 34.7) van Rinus De Jonge (NED), die na een zeer slechte start wonderbaarlijk veel heeft kunnen goedmaken, werd 3de.

Twilight Races: een echte aanrader!
Wij zijn er volgende keer weer bij, jullie ook?

Alle uitslagen en foto's via: www.wsvo.nl/twilight-races.html

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: