Michel Kleinjans maakt zich klaar voor de Normandy Channel Race

Michel Kleinjans monteert de genuatrim lijnenAntwerpenaar Michel Kleinjans (BEL) en co-schipper Marc Lepesqueux (FRA) zijn in Zeebrugge druk in de weer om de zopas geleverde Kiwi 40 FC zeilklaar te krijgen voor de start van de Normandy Channel Race. Afgelopen dinsdag slaagde de boot nog voor de stabiliteitsproef. Vandaag werd de nieuwe Class 40 raceboot 'Roaring Forty II' en het raceprogramma 2011 officieel voorgesteld aan de pers.

Voor we meer gaan vertellen over waar en wanneer wat gezeild gaat worden wil ik het nog even over Michel zelf hebben. De meesten onder ons zullen Michel Kleinjans wel kennen van zijn indrukwekkend palmares als Belgisch solozeiler in oceaanraces met zijn Open 40 'Roaring Forty' uit 1997.

Zijn jongste prestaties zijn de overwinning van de Portimaõ Global Ocean Race 2008/09 in de solorangschikking en deelname aan diverse wedstrijden en zeilrecords in de Class 40 in 2010. Kleinjans werd in 2006 en 2008 verkozen tot Yachtman van het Jaar. Een enkeling merkte Michel deze winter op aan boord van Goofies Race winnaar Prince de Petarcq.

Hij zoekt nu de zeilcompetitie op in de Class 40, een wedstrijdformule met een snel stijgende populariteit over de hele wereld.

Michel Keinjans nieuwste is een Kiwi FC 40 ontworpen door door het legendarische bureau Bruce Farr en is gebouwd bij Cookson in Nieuw Zeeland. Dit is de samenwerking van de wereldtop in het lange-afstands wedstrijdzeilen.

Programma 2011
22 – 29 mei: Normandy Channel race met co-schipper Marc Lepesqueux (FRA)
17 – 21 juni: Record SNSM
2 juli: Les Sables – Horta
14 augustus: Rolex Fastnet Race

Op donderdag 12 mei werden de zeilen aan boord gebracht door Yan Wittevrongel. ClubRacer was er natuurlijk bij, je beleeft het mee via onderstaande foto's:

Michel KleinjansMichel Kleinjans krijgt uitleg van de Kiwi 40 FC projectmanager Lapo Ancillotti (ITA)

Clew afstelling met 3D mogelijkhedenZoiets als infuckers maar met meer afstelling

Non overlap genua met een laag taffeta - range: 8 - 35 knopen AWSGenua uit één stuk met een laag taffeta - range: 8 - 35 knopen AWS

Lazy jacks alleen voor toerzeilers? Niet dus.Snel onderwaterschip verzekerd met Nautix antifoulingEn zijn lazy jacks alleen voor toerzeilers? Niet dus.

Alle vallen benedendeks voor een laag zwaartepunt en lichtere dekconstructieAlle vallen benedendeks voor een laag zwaartepunt en lichtere dekconstructie

Hier gaan de vallen weer naar bovenHier gaan de vallen weer naar boven

Yan Wittevrongel doet nog een laatste checkIan Wittevrongel doet nog een laatste check

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: