Bolderik wint Funrace te Zeebrugge

BolderikMet 23 deelnemende schepen was het een gezellige drukte bij de briefing deze zaterdagochtend. Er werd nog even gewezen op het karakter van de Funrace zodat iedereen wist wat te verwachten. De start werd gegeven voor de kust van Duinbergen.

Een 15 knopen uit NW en tegenstroom betekenden dat in het eerste kruisrak naar de Bol Van Heist de juiste tacktische beslissing moesten genomen worden. De schepen die een slag te diep in zee legden werden meteen afgestraft.

Na het ronden van de Bol Van Heist kon de spinaker er op voor een rak van een tiental zeemijl. Voor de Nederlandse kust werd de Wielingen 7 gerond en vervolgens kon het weer aan de wind richting Knokke tot bij de MOW2. De wind was intussen wat aangetrokken tot een goeie 17 knopen en de stroming daarbij gerekend liep de schijnbare wind al wat op zodat voorzeilen verkleind werden en hier en daar een reef in het grootzeil moest.

De Bounty (Grand Soleil 46) zeilde aan kop van het veld en ging als eerste om het bovenwindse merkteken. Hij werd gevolgd door de Asterix (Swan 46) van Willy Walscharts. Zijn Swan 46 kon het kruisrak wel op prijs stellen en maakte kans op een overwinning.

Het laatste rak van deze 24 mijl lange baan was opnieuw tegen stroom maar de wind die intussen 20 knopen uit WNW waaide zorgde voor een leuk spirak.

Het was Bounty die als eerste over de lijn ging gevolgd door Asterix. Zij werden in de uitslag respectievelijk 3de en 2de en werden voorafgegaan door Bolderik. Bolderik (Spirit 32) werd voor de gelegenheid gezeild door het RBSC-team: Patrick Demesmaeker, Laurent Verbeeck, Bas Moons en Wim Driessens.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: