Pieter-Jan Postma en Nederlands Matchrace team genomineerd voor de Olympische Spelen Londen 2012

Nederlands Matchrace teamHet Nederlands Olympisch Comité * Nederlandse Sport Federatie (NOC*NSF) bevestigt vandaag dat zeiler Pieter-Jan Postma en de zeilsters van het Nederlands Matchrace team genomineerd zijn voor de Olympische Spelen Londen 2012. Ook zeiler Thierry Schmitter is officieel genomineerd voor de Paralympische Spelen.

Pieter-Jan Postma komt uit in de Finn-klasse en wist tijdens de Semaine Olympique van 22 – 29 april 2011 in Frankrijk een derde plaats te behalen. Deze prestatie is voldoende voor een nominatie. Het Matchrace-team van de Delta Lloyd Kernploeg behaalde in de Elliott klasse eveneens een derde plaats en een volle nominatie.

Pieter-Jan PostmaPieter-Jan Postma

Kernploeglid Thierry Schmitter heeft zich weten te nomineren voor de Paralympische Spelen van Londen 2012. Schmitter behaalde tijdens eerder genoemde World Cup vorige maand in Hyeres, Frankrijk een vierde plaats in de 2.4 mR-klasse.

Nog geen kwalificatie
Deze nominaties worden niet vanzelfsprekend omgezet in een kwalificatie voor de Spelen. Voor een kwalificatie moeten de genomineerde sporters ook de nationale selectie winnen aangezien er maar een Nederlander per onderdeel (klasse) mag meedoen aan de Olympische Spelen. Tevens moet het land geplaatst zijn en dat kan op de twee eerstvolgende WK's. En last but not least moeten deze genomineerde zeilers vormbehoud tonen door in het volgende seizoen nogmaals aan een prestatienorm te voldoen.

Voor meer details over de Olympische en de Paralympische Spelen Londen 2012 zie www.nocnsf.nl/londen2012.

Meer informatie over de Paralympische sport in het algemeen kunt u vinden op www.paralympisch.nl.

Foto's © Richard Langdon

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: