Telefonica begint Volvo Ocean Race kwalificatie

TelefonicaNadat eerder deze week Camper na drie weken op zee zijn 2000 mijls kwalificatie behaalde is nu de nieuwe VOR 70 Telefonica aan de beurt voor de verplichte proef die het Volvo Ocean Race wedstrijdreglement voorschrijft. Vandaag is voor Telefonica een nieuwe fase in gegaan sinds zijn tewaterlating vorige week. Het optimaliseren en afstellen van de boot onder echte zeilcondities is begonnen.

Voor het Telefonica zeilteam is deze 2000 zeemijl lange kwalificatietocht zonder een haven aan te doen gelijktijdig ook de eerste oceaantraining voor de bemanning. Ike Martinez, schipper van Telefonica, zei net voor het vertrek: “Now the training begins! Here we go!”

De Volvo Ocean Race 2011-2012 start op 29 oktober vanuit Alicante

Telefonica onderweg van Alicante tot Marina Rubicón in LanzaroteTelefonica onderweg van Alicante tot Marina Rubicón in Lanzarote

www.volvooceanrace.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: