4 gratis tickets om in te schepen op de Tomidi in de Tall Ships Races

TomidiSail Training Association Belgium (STAB) lanceert in de aanloop van de examenperiode een hele reeks initiatieven voor jongeren tussen 15 en 25 jaar. Die kunnen door mee te zeilen op een grote variatie aan zeilschepen en jachten een hele nieuwe wereld ontdekken. De zee als inspiratiebron, het samenwerken aan boord als levensecht sociaal netwerk. Een van de initiatieven is dat 4 jongeren gratis kunnen inschepen voor een etappe van de Tall Ships Races.

4 gratis tickets om in te schepen op de Tomidi in de Tall Ships Races
Het Sultanaat Oman steunt de Sail Training Association Belgium met
4 beurzen. Deze worden aangeboden aan kandidaat bemanningsleden, trainees dus, aan de Tall Ships Races in Race 3: Stavanger Noorwegen naar Halmstad, Zweden.

Deze trainees kunnen inschepen op de Tomidi onder Belgische vlag.
Dit racejacht van 17,54 meter nam deel aan de Whitbread Round the World races en aan diverse Tall Ships Races.

Wie zijn de kandidaat trainees?

 • jongeren 17-23 jaar
 • jongens en meisjes
 • voor jongeren die zonder deze beurs onmogelijk zouden kunnen deelnemen
 • ook jongeren met een handicap (voor zover praktisch mogelijk op een wedstrijdzeiljacht) of met ernstige leermoeilijkheden of dyslexie, autisme, etc. zijn welkom
 • kandidaten uit heel België zijn welkom (dus uit de Vlaamse, Franstalige en Duitstalige gemeenschappen)
 • 1 van de 4 geselecteerden moet zich vlot in het Engels kunnen uitdrukken.

Wanneer / Waar?

 • Start op 30 juli ‘11 @ Stavanger, Noorwegen
 • tot 07 augustus ’11 @ Halmstad, Zweden
 • aan boord van zeiljacht Tomidi (foto boven)

Aanmelden:

bij Chuck Lauwers: chuck@sailtrainingbelgium.org

Voorwaarden

De beurzen bedragen elk 500 EUR, hiermee worden de kosten aan boord plus een gedeelte van de transferskosten naar en van de etappehavens gedekt. De trainees staan zelf in voor andere extra kosten.

Van de vier geselecteerde ‘trainees’ wordt verwacht dat ze deelnemen aan het communicatieprogramma: persconferentie, verslagjes en foto’s in een blog/dagboek bijhouden en meewerken aan de alumni-werking van Sail Training Association Belgium.

Sail Training Association Belgium

Sail Training Association Belgium brengt jongeren in contact met de zee en het zeezeilen. Op de zeiltochten werken ze in nauw teamverband. Inzet, verantwoordelijkheid, coördinatie en doorzettingsvermogen maken het avontuur veilig en verhogen de competitiekansen. De trainees krijgen respect voor de natuur en interesse in de wereld van en aan het water zoals cultuur en watererfgoed. Er is geen onderscheid in rang of stand, gender, politieke of spirituele overtuiging.

STAB is een onderdeel van Sail Training International (STI), een internationale niet-gouvernementele organisatie met 39 landenafdelingen over de hele wereld. STI is de organisator van de Tall Ships' Races, het jaarlijkse internationale hoogtepunt. STAB volgt de missies van STI

Als erkende vertegenwoordiger biedt STAB jongeren plaatsen aan op erkende sail training schepen onder andere vlaggen, waaronder 70 A klasse schepen, de grootste vierkant getuigde schepen ter wereld.

STAB ondersteunt, promoot en bemant de Belgische sailtrainingvloot.

www.sailtrainingbelgium.org

Tekst: Pit de Jonge

Labels

Auteur:

 • Een correspondent

  Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: