Zeilevenement 40 mijl van Bru is vol

40 mijl van BruDe inschrijving van de doublehanded wedstrijd is sinds enkele dagen gesloten. De stormachtige groei van de afgelopen jaren heeft doorgezet. Op dit moment hebben 135 boten zich ingeschreven en in verhouding tot voorgaande jaren is dat een mooi resultaat. De organisatie van de 40 mijl van Bru heeft daarom besloten een maximum te handhaven. Op zaterdag 28 mei 2011 verschijnen er tussen de 135 en 140 boten aan de start van de 40 mijl van Bru op het Grevelingenmeer.

De organisatie, die sportiviteit en service hoog in het vaandel heeft staan, heeft vier jaar geleden het volgende doel gesteld: Een fris, prikkelend, competitief en zeer gezellig zeilevenement bieden voor de watersporters die normaal met zijn tweeën dagtochten door de Zeeuwse wateren maken. De 40 mijl varen met twee personen op het Grevelingenmeer met zijn relatief korte rakken en vele ondieptes zorgt voor een uitdaging.

Naast de grote groep ongemeten jachten zien we ook de ORC/IRC/Sportboot gemeten + eenheidsklasse First 31.7 in deelnemersaantal toenemen. Deze normaal in ‘full crew modus” gezeilde jachten vinden het een uitdaging om met vier handen aan boord alle handelingen te doen die ze normaal met de hele bemanning plegen.

Doordat het maximale aantal deelnemers bereikt is zijn de volgende punten van groot belang. Reddingsvesten verplicht, verzamelgebieden voor de start, een brede startlijn, een volgboot per klasse en de KNRM op het water. De jury van de 40 mijl van Bru ziet er op toe dat er door alle deelnemers gepast, fanatiek en veilig gevaren wordt. Het besef moet dan ook bij de deelnemers aanwezig zijn dat elk jacht door twee paar handen en ogen gevaren wordt. Op deze manier is de organisatie ervan overtuigd een veilig en sportief evenement te kunnen waarborgen.

Ook de aftersail is gegroeid. Een grotere tent, een ruim opgezet buffet, een foto- en filmploeg die vanaf het water en vanuit de lucht het evenement zal vastleggen, een grote videowall met het laatste nieuws over het evenement en na de prijsuitreiking een fantastische liveband.

Wij vinden het erg jammer dat u dit jaar misschien niet deel kan nemen aan de wedstrijd. Natuurlijk bent u van harte uitgenodigd om vanaf de Jachthaven in Bruinisse het evenement gade te slaan. Graag tot 28 mei.

Namens de Stichting 40 mijl van Bru,
Ger Bayens

www.40mijlvanbru.nl

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: