Delta Lloyd Regatta op RTV Noord-Holland

Delta Lloyd Regatta op RTV Noord-HollandOp zondag 29 mei zendt RTV Noord-Holland de 27e editie van de Delta Lloyd Regatta uit, die plaats vindt voor de IJsselmeerkust van Medemblik. In een ruim veertig minuten durende uitzending wordt uitgebreid verslag gedaan van de belangrijkste zeilraces, met commentaar van watersportspecialist Jur Raatjes.

De presentatie is in handen van Noord-Holland Sport presentator Klaas Jan Bos en Olympisch zeilkampioene Marcelien de Koning. Zij is samen met Lobke Berkhout meervoudig wereldkampioen in de 470-klasse en won een zilveren medaille op de Olympische Spelen in Peking. Na deze succesvolle zeilcarrière probeert de Noord-Hollandse als surfster de Olympische Spelen van Londen te halen, maar werkt ook aan een loopbaan als presentatrice.

De Delta Lloyd Regatta is voor zeilers in de Olympische klassen een belangrijk meetmoment op weg naar Londen. In deze uitzending is er speciale aandacht voor de Noord-Hollanders Lobke Berkhout en haar nieuwe partner Lisa Westerhof, maar ook voor Sven en Kalle Koster die in de 470-klasse zeilen en voor plankzeiler Dorian van Rijsselberghe. Deze Texelaar wil in de voetsporen treden van Stephan van den Berg, de surfer die op de Olympische Spelen van Los Angeles in 1984 goud won.

De Delta Lloyd Regatta is te zien op zondag 29 mei om 17.15, 18.15 en 19.15 uur bij RTV Noord-Holland. Na middernacht wordt de uitzending herhaald, afwisselend met Noord-Holland Sport. Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door provincie Noord-Holland.

RTV Noord-Holland is te volgen via:

- Teletekst, www.rtvnh.nl, http://m.rtvnh.nl/, http://twitter.com/rtvnh
- Apps voor iPhone en Android
- UPC kanaal 30 (Noord-Holland) of UPC 707 (landelijk), Ziggo 987,
KPN Interactieve TV 501 of Digitenne 22
- Radio Noord-Holland – calamiteitenzender - 88.9 FM (Amsterdam e.o.), 88.7 FM (het Gooi) en 93.9 FM (Noord-Holland Noord)

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: