Minder deelnemers meer finishers tijdens 2de Twilight Race

Twilight RaceAlle 31 deelnemers die afgelopen woensdagavond in Wemeldinge aan de start verschenen van de Twilight Race konden de finishlijn halen. Weliswaar na een afgekorte baan. Had iets te maken met voor het donker in de kroeg te kunnen zijn. Deze keer waren de getij condities aan de startlijn omgekeerd, stroom mee en wind tegen. Dit zorgde voor zeer korte kruisrakken. Perfect voor de kleinere bootjes en dat zie je in de uitslag.

Na het eerste merkteken O19 was het voor de sportboten die de spi- of genakker konden hijsen spelevaren tot aan de O20. Daarna opkruisen naar de O18. Na het voor de windse rak gijpen aan de O19 om de triangel nog een keer over te doen.

Met slechts 25 seconden voorsprong waren de line honeurs wederom voor de Lender (X-41) maar deze bleek iets te gulzig zijn geweest tijdens de start en kreeg een penalty van 10 minuten aan zijn broek. Ondanks het feit dat de helft van de vloot na het waarschuwingssignaal nog aan de baanzijde van de startlijn te vinden was kreeg maar een enkeling een tijdstraf.

Maar niet getreurd voor de Lender (X-41) van Luc Meersman (BEL), zij hadden een puike matchrace met de Cedo Nulli die de overwinning van de 2de Twilight op zak mocht steken na berekende tijd. Cedo Nulli voordekker Thomas Goossens noemde het achteraf: “t is Benelux kampioenschap X-41 matchracen op de Oosterschelde”.

Met slechts 2 seconden verschil was de tweede plaats voor de Intention (Bashford Howison 36) van Willem Shopman (NED). De Scud (First 40.7) van Rene Baartmans (NED) vervolledigde het podium met de derde plaats.

De complete uitslag en veel foto's van Aircam Zeeland via: www.wsvo.nl/twilight-races.html

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: