Raymarine Half Ton Series van start op 28 mei

Half Ton SeriesU moet al echt uw ogen in uw zak hebben en potdoof om niet te weten dat de halftonners –relieken van het IOR-tijdperk en tegenwoordig veruit de grootste ‘eenheidsvloot’ aan onze kust- dit jaar in Cowes hun hoogdagen gaan beleven. Alles wijst erop dat de vijfde Half Ton Classics Cup daar een succes gaan worden.

Om niet als figuranten aan de startlijn te moeten verschijnen, organiseren de Belgische halftonners 3 trainingsstages, zodat de verschillende teams goed voorbereid de Engelse armada kunnen bekampen.

Op zaterdag 28 mei zeilen de halftonners in Nieuwpoort vanaf ’s ochtends korte up & downs, gevolgd door een iets meer relaxed afsluitend boeienparcours. Dit laatste doen ze samen met de deelnemers aan de lokaal wereldberoemde H-Cup.

Op maandag 13 juni staan in Duinkerke weer indewindse banen op het menu, ditmaal in het kader van de Grand Prix International de la Côte d’Opale. De lokale organisatoren zullen voor de massaal aanwezige halftonners een apart klassement oopstellen.

Zaterdag 18 juni, wanneer Harry Van den Bergh zijn Schelderegatta op weg schiet in Hansweert, blaast de ½-ton vloot weerom verzamelen in Nieuwpoort voor nogmaals wat korte in- en voordewinde rakken en een traditionele boeienronde als afsluiter.

Raymarine staat garant voor een absoluut interessant prijzenpakket. De zeilers doen de rest. Het aftellen naar 22 augustus is inmiddels begonnen. Zeker in Nieuwpoort.

www.halftonclasseurope.net

Labels

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: