Wally en Financial Times lanceren samen nieuwe Maxi Yacht serie

FT Wally Grand Prix SeriesLuxe zeiljacht bouwer Wally en de Financial Times (FT) hebben hun krachten gebundeld om een nieuwe Maxi Yacht regatta serie te lanceren. De 'FT Wally Grand Prix Series' moeten een unieke serie van regatta's voor 's werelds grootste vloot van Maxi race-zeiljachten.

De zeilteams zullen naar goede gewoonte op de Wally zeiljachten gevuld worden met zeiltalent uit de Amercica's Cup en het Olympisch zeilcircuit. Volgens Wally stichter en President zal deze top notch zeilkennis, samen aan boord met de meest prominente 'captains of industry', voor een boeiend raceseizoen zorgen evenals een serie die zal groeien in omvang in de komenden jaren.

Financial Times Weekend editor, Caroline Daniel, ziet Maxi yacht racing als de enige sportarena waar top zakenmensen en top atleten competitie kunnen voeren zij aan zij. Een natuurlijke match dus voor FT Weekend.

FT Wally Grand Prix Series Race kalender:

20-24 April: PalmaVela - Palma de Mallorca (ESP)
6-8 May: Nespresso Cup - Portofino (ITA)
7-11 June: Loro Piana Superyacht Regatta - Porto Cervo (ITA)
2-10 September: Maxi Yacht Rolex Cup - Porto Cervo (ITA)
27 September - 1 October: Voiles de St Tropez - St Tropez (FRA)

Meer weten: www.ft.wally.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en is lector Interactive multimedia design aan de Thomas More Hogeschool. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler pur sang met een niet onbesproken zeil palmares: Winnaar Verbondsbezem, 2x Nederlands kampioen, Winnaar Antwerp Race en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments