Laser SB3 Wereldkampioenschap: Benelux vertegenwoordigd door 4 teams

Laser SB3 Wereldkampioenschap
Van 16 tot 20 mei 2011 werd het Zhik SB3 World Championship in Torquay, Zuid-Engeland gezeild. Onder de 103 Laser SB3 zeilteams waren ook 4 teams uit de Benelux aanwezig: de ‘Rivium’ (NED 3441) met Paul Gast, Wouter Van den Ende en Arno Boot, de ‘Cube’ (NED 3470) met Martijn Buitenhuis, Chris Muilwijk en Edward Van der Poll, de NED 3511 met Marco Van Driel, Martyn Worseling en Joost Assman en de ‘Los Zapateros’ (BEL 3472) met Alex Schoenmakers, Cedric De Bleye en Jan Decorte.

Onder de zeilers waren een aantal grote namen zoals de Australiërs Nathan Outteridge, ex wereldkampioen 49er en Moth, met aan boord Tom Slingsby, wereldkampioen Laser, en Glenn Bourke, de Rus Rodion Luka, ook een oud 49er kampioen, Roberto Caresani uit Italië, Asenaithi Jim, South African Sailor of the year 2010, en natuurlijk alle Engelse kanonnen zoals de vorige wereldkampioenen Geoff Carveth, Craig Burlton en Jerry Hill en outsider Robert Greenhalgh, skiff en VOR zeiler.

De eerste twee dagen werden er 6 kwalificatiereeksen gevaren om de gold en silver fleet te bepalen.
Paul Gast en bemanning zeilden een geweldige reeks met allemaal resultaten in de top 10 en begonnen als 12e in de gold fleet. Alex Schoenmakers en zijn zapateros zeilden ook in de eerste helft van de vloot en kwalificeerden zich als 44e voor de gold fleet. Marco en Martijn hadden het wat moeilijker in de grote velden en werden respectievelijk 72e en 88e in de kwalificatie.

In beide vloten was het niveau zeer homogeen en elke fout werd onmiddellijk afgestraft.
Vooraan in de gold fleet ontstond er een hevige strijd tussen Geoff Carveth, Robert Greenhalgh en Craig Burlton. Uiteindelijk zou Geoff Carveth het op de laatste dag halen van de twee anderen.
De ‘Rivium’ en de ‘Los Zapateros’ werden respectievelijk 34e en 48e in de gold fleet. Marco Van Driel haalde enkele mooi resultaten in de silver fleet en werd 8e en Martijn Buitenhuis 28e.

Het Zhik SB3 World Championship werd gewonnen door het Engels zeilteam van Geoff Carveth met bemanning Andy Ramus, Ian Mills en Emma Clarke (foto onder).

Geoff Carveth

www.zhiksb3worlds2011.com
Tekst: Alex Schoenmakers
Foto's © ThMartinez/Sea&Co

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: