Michel Kleinjans goed van start in de Normandy Channel Race 2011

Michel KleinjansDe zestien Class 40 deelnemers in de Normandy Channel Race hebben hun eerste nacht op zee erop zitten. Na de hectische start van gisteren in Hermanville (FRA) zette de Class 40 vloot koers richting de Saint Marcouf eilandjes. Het Kanaal werd 's nachts overgestoken en de leiders zeilden deze ochtend al op de Solent tussen het eiland Wight (GBR) en het vaste land.

In de ranking van 8u00 zien we Michel Kleinjans (BEL) en Marc Lepesqueux (FRA) in een comfortabele derde positie op 1,5 zeemijl achterstand van leider 'Port de Caen Ouistreham'. Geen slecht begin voor de maidentrip van de Roaring Forty II, nu eventjes omgedoopt tot 'Marie Toît – Caen la Mer'.

Nieuwe rankings zijn voorzien rond 11u vandaag, op het ogenblik van dit schrijven waren ze nog niet beschikbaar.

Volg Michel Kleinjans (BEL) en Marc Lepesqueux (FRA) op de voet via: www.normandy-race.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: