Michel Kleinjans goed van start in de Normandy Channel Race 2011

Michel KleinjansDe zestien Class 40 deelnemers in de Normandy Channel Race hebben hun eerste nacht op zee erop zitten. Na de hectische start van gisteren in Hermanville (FRA) zette de Class 40 vloot koers richting de Saint Marcouf eilandjes. Het Kanaal werd 's nachts overgestoken en de leiders zeilden deze ochtend al op de Solent tussen het eiland Wight (GBR) en het vaste land.

In de ranking van 8u00 zien we Michel Kleinjans (BEL) en Marc Lepesqueux (FRA) in een comfortabele derde positie op 1,5 zeemijl achterstand van leider 'Port de Caen Ouistreham'. Geen slecht begin voor de maidentrip van de Roaring Forty II, nu eventjes omgedoopt tot 'Marie Toît – Caen la Mer'.

Nieuwe rankings zijn voorzien rond 11u vandaag, op het ogenblik van dit schrijven waren ze nog niet beschikbaar.

Volg Michel Kleinjans (BEL) en Marc Lepesqueux (FRA) op de voet via: www.normandy-race.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: