Delta Lloyd Regatta kent winderige openingsdag

Marit BouwmeesterDe Delta Lloyd Regatta zet de trend door van de vorige Europese zeilwedstrijden van het ISAF Sailing World Cup circuit, namelijk een winderige openingsdag. De sterke noordoostenwind in Medemblik zorgde voor genoeg spanning en uitstekende racecondities in alle klassen.

De Kroaten konden na de eerste zeildag beslag leggen op de top rankings bij de 470 mannen, de Laser en de Finn. Sven en Calle Coster (NED) staan met gelijk punten tweede in de 470 klasse.

Hevige concurrentie in de Laser Radial
De concurrentie in de Laser Radial is op zijn zachtst gezegd heftig te noemen, de meeste zeilsters uit de ISAF World Ranking zijn aanwezig. Titelverdedigster Marit Bouwmeester (NED) neemt na een eerste en een tweede plek de leiding in het tussenklassement, voor Annalise Murphy (IRL) en Evi van Acker (BEL).

www.deltalloydregatta.org
Foto: Marit Bouwmeester © Thom Touw

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: