Delta Lloyd Regatta van start

Delta Lloyd RegattaDe Delta Lloyd Regatta, het 5de evenement van het ISAF Sailing World Cup circuit, is vandaag van start gegaan in Medemblik (NED). Een slordige 600 boten in tien Olympische klassen en de paralympische 2,4 uit 61 landen zijn deze ochtend het water opgegaan om te zeilen voor de Sailing World Cup punten en de titels.

Vijf teams zijn dit jaar weer van de partij om hun titel te verdedigingen.

De Delta Lloyd Regatta is het eerste internationale evenement in Europa voor de Sailing World Cup 2010 winnaars Eivind Melleby en Peter Morland Pedersen (NOR) in de Star klasse.

49er zeilers Nathan Outteridge en Iain Jensen (AUS) zijn na hun 4de plek tijdens Sail melbourne ook terug in het circuit om hun titel in Nederland te verdedigen.

Alsook Ivan Kljakovic Gaspic (CRO) in de Finn, Tom Slingsby (AUS) in de Laser en Marit Bouwmeester (NED) in de Laser Radial zullen trachten hun titel te behouden op het IJsselmeer.

De eerste wedstrijden zijn vandaag gestart om 11u en kunnen gevolgd worden via Twitter, Facebook en Youtube.

De Medal races zijn gepland over twee dagen, met de 470 mannen en vrouwen, en Star op zaterdag vanaf 6u 's avonds en de overige klassen op zondag. De Medal races zullen live uitgezonden worden met geïntegreerde 3D Tracking en kunnen gevolgd worden via www.deltalloydregatta.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: