Delta Lloyd Regatta van start

Delta Lloyd RegattaDe Delta Lloyd Regatta, het 5de evenement van het ISAF Sailing World Cup circuit, is vandaag van start gegaan in Medemblik (NED). Een slordige 600 boten in tien Olympische klassen en de paralympische 2,4 uit 61 landen zijn deze ochtend het water opgegaan om te zeilen voor de Sailing World Cup punten en de titels.

Vijf teams zijn dit jaar weer van de partij om hun titel te verdedigingen.

De Delta Lloyd Regatta is het eerste internationale evenement in Europa voor de Sailing World Cup 2010 winnaars Eivind Melleby en Peter Morland Pedersen (NOR) in de Star klasse.

49er zeilers Nathan Outteridge en Iain Jensen (AUS) zijn na hun 4de plek tijdens Sail melbourne ook terug in het circuit om hun titel in Nederland te verdedigen.

Alsook Ivan Kljakovic Gaspic (CRO) in de Finn, Tom Slingsby (AUS) in de Laser en Marit Bouwmeester (NED) in de Laser Radial zullen trachten hun titel te behouden op het IJsselmeer.

De eerste wedstrijden zijn vandaag gestart om 11u en kunnen gevolgd worden via Twitter, Facebook en Youtube.

De Medal races zijn gepland over twee dagen, met de 470 mannen en vrouwen, en Star op zaterdag vanaf 6u 's avonds en de overige klassen op zondag. De Medal races zullen live uitgezonden worden met geïntegreerde 3D Tracking en kunnen gevolgd worden via www.deltalloydregatta.org

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: