Vestas Sailrocket 2 gaat op zijn sloffen over de 40 knopen

Vestas Sailrocket 2Gisteren is de Vestas Sailrocket 2 met gemak over de 40 knopen grens gegaan in Walvis Bay, Namibië. De Vestas Sailrocket 2 wordt hiermee de tweede zeilboot volgens het Bernard Smith concept dat de grens van 40 knopen haalt. Maar het 7 koppige Sailrocket team is er nog niet want de magische grens van 50 knopen om daarna het snelheidsrecord van 56 knopen te breken over 500 meter ligt nog veraf.

De Vestas Sailrocket 2 topte exact 40,3 knopen bootsnelheid bij 20 knopen wind. Over 500 meter had dit een gemiddelde geweest van 37 knopen. Een schril contrast met de eerste Sailrocket boot, meer dan drie jaar heeft het geduurd om hem over de 40 knopen te krijgen.

Vanaf 30 knopen bootsnelheid had de Vestas Sailrocket 2 wat cavitatie en ventilatie problemen. Om dit op te lossen werd een nieuwe foil aangebracht. Nu is het wachten op betere windcondities.

www.sailrocket.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Smith_%28sailboat_designer%29

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: