Delta Lloyd Regatta kent uitdagende tweede dag

Match raceVerschil van dag en nacht. Met veel wind lieten meer dan 1.000 Olympische topzeilers de haven achter zich op 24 mei. Op 25 mei stond er niet eens een zuchtje wind in de ochtend. Uiteindelijk kwam de wind terug maar die bleef onstabiel en alle wedstrijden werden gezeild. Omschakelen dus voor alle deelnemers. En hoe goed ben je daarin?

Nederlandse Match race dames aan de leiding
De Match race dames Groeneveld, Bes en Lievens (NED) hebben al zes van de zeven matches gewonnen. Ze moeten nog een wedstrijd in de poulefase. Ze gaan op het moment aan de leiding in hun poule en stevenen af op een plaats in de gold group (1e twee van de poulefase).

Marit Bouwmeester verliest zeven plaatsen
Laser Radial zeilster Marit Bouwmeester (NED), na dag 1 nog aan de leiding, verliest zeven plaatsen na een moeilijke dag. Marit over haar 39ste plek: "Ik was denk ik een beetje te hebberig. Ik ging een stukje verder door naar links en had echt totaal geen wind meer en de rest ging er hangend vandoor."

Evi Van Acker zakt twee plaatsen
Evi Van Acker (BEL) eindigde in de derde race pas als 31ste, in de vierde kwam ze als 6de over de finish en beperkt ze de schade. Gisteren was ze 2de en 7de geworden. Van Acker totaliseert 46 punten. Evi wil klimmen schrijft ze op haar Facebook pagina: "Zeer lastige tweede dag met zeer variabele wind! Morgen komt de aftrek!"

Ongemeen spannend voor Thierry Schmitter
Thierry Schmitter (NED) in de 2.4mR pakte weer twee overwinningen. Het was ongemeen spannend met drie 2.4mR over de lijn op hetzelfde moment. Schmitter trok twee keer weer aan het langste eind.
Thierry: "De resultaten zijn leuk toch?! De eerste wedstrijd hadden we een windshift van 180 graden. We kwamen met z'n drieën over de finish en ik was net iets eerder dan de rest over de lijn. De tweede race kwam er aan het einde van de dag een mooi windje door, ongeveer 10 knopen. Veel minder veranderlijk, dus goed om in te zeilen. Ik hou daar wel van, dan kan je met techniek bezig zijn. Als het zo mag doorgaan zou het heel erg leuk zijn. Ik mis wel mijn concurrent Damien Sequin. Andre Rademaker is er weer bij en dat is goed. Hierna blijft hij weer meetrainen als mijn trainingspartner."

Lisa Westerhof en Lobke Berkhout klimmen in de ranking
Ook Lisa Westerhof en Lobke Berkhout (NED) lieten zien dat de wereldkampioenen in de 470 op de weg terug zijn met een overwinning en een tweede plaats. Ze hadden een speciale fan op het water. Irene Wust gaf het duo vleugels. Een high five van de schaatskampioen na de overwinning in race 3. Lisa Westerhof wilde volgende keer high fiven op de schaatsbaan. Lobke Berkhout was echt blij! Het duo staat vierde in de ranglijst.

Nederlandse Laser zeilers doen het redelijk goed
Roelof Bouwmeester (NED) deed het redelijk goed in de Laser net als zijn teamgenoot Rutger van Schaardenburg. De twee rivalen en trainingspartners staan vier en vijf (veld van 122 deelnemers).
Roelof: "Het was een uitdagende dag. Een behoorlijk gekkenhuis op de baan met heel veel winddraaiingen. Echt een uitdaging. Tijdens de eerste race was mijn start minder, maar verder heb ik een goede race gevaren. Er had waarschijnlijk meer ingezeten, maar ik nam niet veel risico's. De tweede race had ik een goede start, maar maakte een missertje. Hierdoor kwam ik wat achter te liggen, maar ik hield mijn kop erbij. Morgen moet ik de aandacht leggen op de startroutine. Ik heb zin in morgen!"

49er
Yannick Lefebvre en Matthieu Janssens (BEL) staan 20ste in 49er klassement na 6 races.

Finn
Pieter-Jan Postma (NED) staat 7de in de Finn klasse.

Star
Roy Heiner (NED) en Gert van der Heijden (NED) 11de in de Star

www.deltalloydregatta.org
Foto © Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: