Stormachtige condities op dag drie van de Delta Lloyd Regatta

Marit BouwmeesterOp dag drie van de Delta Lloyd Regatta hield de stormachtige wind de meeste zeilers aan de kant of de wedstrijden werden afgebroken. Met uitschieters in windkracht tot 30 knopen (7 Beaufort) is het voor de meeste zeilers meer en kwestie van overleven in plaats van een eerlijke wedstrijd kunnen zeilen. Alleen de zeilers in de Laser, Laser Radial en Matchrace klasse kwamen in actie op 26 mei.

Marit Bouwmeester (NED) heeft de schade van gisteren hersteld en staat weer op een podiumpositie. Ook matchrace dames Groeneveld, Bes en Lievens (NED) deden goede zaken en wonnen hun enige match van de dag. Ze moeten nog steeds een laatste wedstrijd zeilen in de poulefase, maar zijn al zeker van een plaats in de gold poule. Opvallend is dat er drie Nederlanders in de top tien staan in de Laserklasse. Roelof Bouwmeester staat 5de, Nicolas Heiner 7de (talentploeg) en Rutger van Schaardenburg 9de.

Evi Van Acker (BEL) zeilde een 6de en een 14de plaats en zakt verder weg in het tussenklassement (7de na één aftrekwedstrijd).

Thierry Schmitter kwam niet in actie en bleef aan de leiding in het klassement. Dus Vier teams uit de Nederlandse Kernploeg in de top van het klassement. Tel daarbij op de 470 dames op een vierde plaats en Roelof Bouwmeester op een vijfde plaats. Dan mag je concluderen dat de Nederlanders er nu goed voorstaan. Morgen weer een dag….

Quote Roelof Bouwmeester, Laser:
"Het was een lekker dagje met veel wind. Het ging goed. Ik had een slechte start, dus was het een inhaalrace de hele wedstrijd. Morgen beginnen de gold fleet races. Alle goeden erbij en volle bak erin vliegen. Ik ben zeker tevreden tot hoe het nu is gegaan."

Quote Mark Littlejohn coach Marit Bouwmeester laser radial
“Het begon normaal met 20 knopen wind (5-6 beaufort), maar de wind nam ineens toe tot 29 knopen (7 beaufort). Marit heeft er het meeste van gemaakt. Ze voelt zich sterk in deze condities, ondanks het feit dat ze lichter is dan de meeste tegenstanders."

Quote Annemieke Bes, Matchrace:
"Het ging goed vandaag. We hadden een mooie pre-start en goede controle. We konden de wedstrijd goed uitvaren. Als klap op de vuurpijl kwam er het tweede kruisrak zo'n Duitse Canalcruiser dwars door het veld heen en dat was spannend. We lagen volledig geparkeerd. Gelukkig onze tegenstander ook, dat was een meevaller. Uiteindelijk hebben we de wedstrijd kunnen uitvaren en gewonnen. Het was weer eentje in de pocket. We moeten nog een wedstrijd varen. We weten dat we al in de gold fleet zitten, bij de eerste acht. Dus dat is top en dat voelt lekker als je nog een wedstrijd moet varen."

Voor alle uitslagen zie: www.deltalloydregatta.org
Foto © Sander van der Borch

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: