Trainingsdag met Team Delft Challenge en de M34 (Video)

Team Delft ChallengeAfgelopen weekend heeft Team Delft Challenge haar M34 voor het eerst getest in de condities waar ze voor gemaakt is. Tijdens een training samen met Luc Geirnaert (hoofdredacteur van het maandblad Varen) zijn een aantal spectaculaire opnamen gemaakt in de 15 tot 25 knopen wind die er stond.

Trainingen
Sinds de doop van de M34 is het team hard aan het trainen. De afgelopen weken is handling het doel geweest, en dit verloopt onder normale omstandigheden nagenoeg vlekkeloos. Focus ligt nu op trim en finetuning, er moet meer boatspeed uit de M34 komen.

Van Uden Reco Stellendam Regatta
Twee weken terug heeft het team haar eerste wedstrijd gevaren, de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Ondanks een laatste plaats kijken de mannen van de Cheeky Monkey toch gematigd positief terug. Stuurman Thijs Moens: “wat we in de afgelopen weken hebben getraind, vooral boothandeling, liep op een enkel foutje na allemaal super goed. Dat zag er strak uit. We zaten alleen niet altijd op de juiste plek op de baan. Het is heel moeilijk geweest”. Naast enkele tactische vraagstukken moet de finetuning aldus nog gevonden worden in de trim van mast en zeilen.

www.delftchallenge.nl

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: