Een uitdagende 40 mijl van Bru

40 mijl van BruOp zaterdagochtend 28 mei 2011 verzamelen de deelnemers aan de 40 mijl van Bru zich in de tent op de Jachthaven Bruinisse. Wedstrijdleider Ger Bayens neemt nog eenmaal de belangrijkste punten van de wedstrijd met de schippers en hun bemanning door. Dit is nodig aldus de organisatie, want een recordaantal van honderdvijftig doublehanded teams heeft zich aangemeld voor de wedstrijd.

Na een kleine vertraging starten om kwart over negen de twee ORC-wedstrijdvelden, waarna de toerklassen Bru 1 tot en met Bru 4 al snel volgen. De zuidwestenwind wakkert na de start aan tot windkracht 5-6 met uitschieters naar windkracht 7. Na een uur moet de winnaar van vorig jaar, Tjerk van Loenhout met zijn Cork 1720, de wedstrijd staken vanwege schade aan zijn materieel. Wat zorgt voor verschuiving van de kanshebbers in het ORC 1-2 veld.

De twee wedstrijdbanen op de Grevelingen bevatten uitdagende kruisrakken, maar er zijn ook flink wat mijlen waar de deelnemers voor de wind kunnen knallen.

De KNRM moet een aantal keer te hulp schieten in verband met wat incidenten. Ze schieten schipper Mark Gouwentak met zijn Extra Paulette, Black Pearl, te hulp. Zijn roer breekt af voor Port Zeelande en de KNRM snelt toe om hem naar binnen te slepen.

Om 14:28 uur finisht schipper van Beers met zijn J-122 als eerste voor de Jachthaven Bruinisse.

Omdat de wind blijft aanwakkeren en een aantal deelnemers achterblijft ten opzichte van de rest finishen de laatste deelnemers pas tegen zessen met de karakteristieke laatste ronde om de Mosselbank voor Bruinisse.

De zuidwestenwind heeft gezorgd voor een uitdagende 40 mijl van Bru, waardoor de deelnemers werden gedwongen om het uiterste uit zichzelf, hun jacht en elkaar te halen qua prestaties.

De winnaars van de 40 mijl van Bru 2011 zijn geworden:

De winnaar van klasse ORC 1-2 is A Boen – Johan Bol
De winnaar van klasse ORC 3 t/m 5 is Ricoh Aqua Vitesse – Richard Roth
De winnaar van de First 31.7 eenheidsklasse is Magnifique – J.D. v/d Endt
De winnaar van toerklasse Bru 1 is De Lendte – R. van Es
De winnaar van toerklasse Bru 2 is Sobat – Olaf Bartels
De winnaar van toerklasse Bru 3 is Passatempo – Bruno Wolfs
De winnaar van toerklasse Bru 4 is Marie – J. Ketting

www.40mijlvanbru.nl
Tekst: Adeline Mans
Foto's: Dick van de Veer

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: