Zwaarste Extreme 40 crash van 2011 (video)

Extreme 40 crashDag 3 van de Extreme Sailing Series in Istanboel produceerde een van de zwaarste Extreme 40 crashes ooit. In vlagerige condities, op weg naar de boventon, crashte Alinghi op volle snelheid in Team Extreme. Een klassiek bakboord stuurboord (regel 10) incident ging vooraf, Alinghi trachtte af te vallen om achter Team Extreme uit te komen maar in plaats daarvan accelereerde ze zo hard en boorde een drijver in de achterkant van Roland Gaebler's (GER) Team Extreme. Na lees verder de video.

De klap moet enorm geweest zijn want het geluid van de impact was te horen vanuit de race village en dat is op meer dan 500 meter afstand, een van de bemanningsleden werd ook overboord geslagen.

“It was a massive and very loud crash,” vertelde Gaebler. “It was scary, its 1.2 tons of boat crashing into each other. It’s so loud you cannot imagine. It’s like driving a car going from 200km/h to zero, the boat stopped in a second.”

Roland GaeblerRoland Gaebler

www.extremesailingseries.com

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt bedrijven met hun Data-driven Digitale Marketing, Content Marketing, en E-commerce optimalisaties met zijn Digital Marketing Agency Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: