Michel Kleinjans samen met Fransman in Class 40

Kiwi40FCFransman Marc Lepesqueux en Antwerpenaar Michel Kleinjans zullen op 22 mei e.k. deelnemen aan de Normandy Channel Race. Dat doen ze samen, niet in de oude Roaring Forty, noch aan boord van één of andere oude Class 40, maar wel aan boord van een spiksplinter- & nagelnieuwe Kiwi40FC.

Deze hypersnelle bolide -een Farr design- is momenteel nog onderweg vanuit Nieuw Zeeland aan boord van een vrachtschip. Morgen, donderdag, zal een Zeebrugse walkraan de boot op Belgische bodem zetten. En meteen ook de start van een uiterst drukke periode voor Michel en Marc, want met slechts een tweetal weken voor de start is de voorbereidingstijd wel erg kort.

Kiwi40FCKiwi40FC

In een gekende Blankenbergse zeilmakerij is het nu alle hens aan dek om de nieuwe set zeilen tijdig klaar te krijgen.

Kiwi40FC zeilKiwi40FC grootzeil van Wittevrongel

Ter gelegenheid van deze wedstrijd, en wellicht nog voor een tijdje, zal Michel’s nieuwe zeiltuig als Marie Toit – Caen la Mer door het leven gaan, want zeilpartner Marc zorgde voor een pak welgekomen centen.

De Normandy Channel Race wordt de eerste wedstrijd van de boot, en ze is meteen één van de torenhoge favorieten. De andere ingeschreven schepen (allemaal Class 40’s) vind je terug op de website van de NCR: www.normandy-race.com.

Michel & Marc steken niet onder stoelen noch banken dat de Global Ocean Race die dit najaar op 25 september vanuit Mallorca start, het hoofddoel is.

De Normandy Channel race, een wedstrijd over 1000 zeemijl, vertrekt vanuit Caen, en komt aan in … Caen, via een ommetje langs de Marcouf eilanden, Wight, Tuskar Rock, Fastnet Rock en Guernsey.

Op de foto's: De Kiwi40FC van Michel Kleinjans in haar laatste bouwstadium, ongeveer een maand geleden.

www.normandy-race.com
www.michelkleinjans.be
www.btboats.co.nz

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: