General Tapioca uit de bocht en dondert van trailer

General TapiocaWoensdagnamiddag. Nieuwpoort. Op de werf Yachting Wave treft eigenaar Philippe Pilate (BEL) de laatste voorbereidingen om met zijn General Tapioca op de trailer de tocht naar het zuidbretoense Bénodet aan te vatten. Hij en zijn team willen daar dit weekend meestrijden in de Obélix Trophy.

Het konvooi vertrekt iets na drie uur, en enkele kilometer verder voltrekt zich een drama; tegen erg lage snelheid neemt het konvooi op het kruispunt van de Kinderlaan met de Pelikaanstraat in Nieuwpoort een bocht, waarbij de General Tapioca uit haar trailer dondert, tegen het asfalt en deels in de berm. De ravage is enorm. De verkeersopstopping mag er zijn.

De stuurboordflank van de houten halftonner vertoont een gapend gat. Weken- zoniet jarenlange meticuleuze voorbereidingen, dag-, avond- en nachtwerk. Alles gedaan in één ogenblik. Twee grote rijdende kranen tillen de Generaal –of wat er van rest- weer overeind. Ogen vol ongeloof volgen de schipper.

General Tapioca

Hij blijft niet bij de pakken zitten. Morgen wordt de trailer hersteld. Nog dit weekend rijdt hij de gehavende halftonner terug naar zijn winterstalplaats in Brussel, voor wat zich aankondigt als een lange, héél lange herstelperiode. “De Half Ton Cup in Cowes halen wordt moeilijk, maar we gaan het proberen”, zegt Philippe nog aan de telefoon.

De Generaal mág gewoon niet ontbreken op de 5de Half Ton Classics Cup eind augustus. Kan niet. Zal niet. Stuur geen kransen. Niet nodig. De Generaal, die komt weer

Labels

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: