Twilight Race seizoen 2011 staat voor de deur

Twilight RaceWoensdag 11 mei wordt het startschot gegeven voor het nieuwe Twilight Race seizoen in Wemeldinge. Reeds vele jaren organiseert de plaatselijke watersportvereniging (WSVO) deze befaamde woensdagavondwedstrijden. Waar deze avondwedstrijden destijds ontstaan zijn als een lokaal evenement met een beperkt aantal enthousiaste deelnemers, zijn zij vandaag uitgegroeid tot zeer populaire wedstrijdjes die elke week kunnen rekenen op een aanzienlijke startveld tot soms wel 50 schepen.

De Twilight Races kenmerken zich door hun eenvoud, sportiviteit en toegankelijkheid. De wedstrijd wordt in één klasse gevaren waarvan het handicapsysteem gebaseerd is het op het ongemeten SW-systeem.
Elke week worden de schepen om 19.30u op weg geschoten voor een baantje rond de tonnen waarvan de lengte rond de 10 mijl schommelt. Tegen de klok van 21u loopt iedereen weer de haven in. Terwijl de deelnemers hun avond gezellig verder kunnen zetten op het terras/aan de toog van de plaatselijke horeca, is de wedstrijdleiding druk bezig met het verwerken van de resultaten. De uitslag wordt omstreeks 22u bekend gemaakt in de Optimist.

Deelname aan deze avondwedstrijden is gratis voor de WSVO-leden (wie nog geen lid, kan nog altijd zijn lidmaatschap aanvragen voor de prijs van 50 euro per jaar). Van niet-leden wordt een bijdrage van 10 euro per wedstrijd gevraagd ter dekking van de kosten.
Aan alle deelnemers wordt tevens gevraagd om een WSVO Rating aan te vragen. Dit aanvraagformulier is te vinden op www.wsvo.nl onder het tabblad Twilight Races. Op deze manier zijn alle gegevens bekend in de WSVO database en kan er snel ingeschreven worden. De aanmelding op de dag zelf vindt plaats in het clublokaal van WSVO en dit vanaf 18.30u.

Elke week in mei en juni en na de zomerstop op 24 en 31 augustus zal er een hevige strijd geleverd worden op de Oosterschelde. De winnaar van het overall klassement 2011 zal op 31 augustus op gepaste wijze bekend gemaakt worden.

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: