Een bewogen Charity Cup 2011

Charity Cup 2011Op vrijdagavond 27 mei begon aan het Goese Sas de 5de Charity Cup met een lezing van Henk Plaatje over wedstrijdregels en wedstrijdsituaties. Op zaterdag waaide het behoorlijk en bij velen werd een rif gestoken. Na een uistel van ongeveer 15 minuten werden de eersten weggeschoten. De Touch of Glory (First 40.7) met het ClubRacer Team aan boord schoot weg en sloeg direct een gat. Zij wonnen de dagprijs in de ORC klasse.

De See You (Banner 41) liep hard en met een kleine voordriehoek en een inschrijving zonder spi bleek zij op rating een geduchte tegenstander voor de rest van het veld. Jéétje (de J24 van Hasse van Opbergen) was in haar element en legde beslag op een mooie 2e plaats in het dagklassement van de SW A klasse.

Pech was er op zaterdag voor de MaxFun 25, Maxitinus die zijn roer brak en de damesboot Diricawl die problemen hadden met een rif.

In de SW B klasse was het een spannende strijd tussen Dame de Meuse (ALO 28), Impala (Ecume de Mer), Orata (Optima92) en een paar Ynglings. Ook Vondeling (dullia 25) was traditioneel weer van de partij en liep op de ruimere rakken uitstekend. Dame de Meuse liep echter aan de wind mooi hoog en kon daarmee de dagwinst pakken.

Goed zeemanschap toonden de Herb van Willy Voordeckers en de bemanning in de rib van Ferdinand Dees. Zij kwamen direct assisteren bij bovengenoemde roerbreuk.
Ook Chapeau voor Alexander Bol in één van de Ynglings! Deze jonge zeiler wist door snel te reageren een mede bemanningslid terug aan boord te hijsen.

’s Avonds kon een ieder genieten van lekker eten, een zeer goede band, DJ-EE en foto’s, gemaakt door Anusjka Martens van Objectivo. Anusjka zal deze foto’s belangeloos aanbieden op haar site http://www.sail4charity.nl voor 7 euro per foto. Met uw bestelling steunt u het goede doel van dit jaar (Stichting Leef Je Droom).

Zondag kende uitschieters naar 6 beaufort

Omdat de Touch of Glory (First 40.7) in bruikleen is bij het ClubRacer Zeilteam nam schipper Eddy lekens / Ice het besluit om op zondag niet te starten en zo het materiaal te sparen. "De kans op schade aan de zeilen was erg groot en het is tenslotte onze boot niet. Het was wel een moeilijke beslissing als je 1 ligt in het klassement." vertelde Ice achteraf.

De Achiroe (First 36.7) met het damesteam aan boord was perfect weg en ronde als eerste het eerste merkteken op de voet gevolgd door o.a Shamu (Salona 37) en Hagelslag (SJ 320). Ook Jéétje, Risk en Wild Thing gingen goed mee.

Een uitglijder op de Achiroe zorgde voor een M.O.B situatie en de boot werd wijselijk stilgelegd. Ook hier was de rib snel aanwezig om de onfortuinlijke zeilster terug aan boord te brengen. Jammer van de 1e positie, maar safety first natuurlijk! De wedstrijd kende een spectaculair vervolg met hier en daar een “Chinees” en spannende bakboord/stuurboord situaties.

In de B-klasse was Piet Germing(Orata) zeer goed weg, op de voet gevolgd door Impala en Dame de Meuse. Uiteindelijk ging de dagoverwinning wederom naar Dame de Meuse.

In de ORC klasse won Wemeldinges (First 34.7) de dagprijs voor Bloody Mary (First 31.7).

Overall podium klasse SW A:

1) Wild Thing (11m OD)
2) Risk (Rush)
3) Hagelslag (SJ 320)

Overall podium klasse SW B:

1) Dame de Meuse (ALO 28)
2) Impala (Ecume de Mer)
3) Vondeling (Dullia 25)

Overall podium ORC (triple number):

1) Bloody Mary (First 31.7)
2) Wemeldinges (First 34.7)
3) Touch of Glory (First 40.7)

De volledige uitslag zal op www.sail4charity.nl verschijnen.

Sail4Charity wenst alle deelnemers, vrijwilligers, sponsoren, cameramensen, de gemeente Goes, Watersportvereniging Wolphaartsdijk, Ferdinand Dees , Henk Plaatje, Anusjka Martens enz. enz. te bedanken voor een top weekend!

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: