North Sea Regatta 2011 van start met de Vuurschepenrace

VuurschepenraceDinsdagavond 31 mei is de vloot van 64 Vuurschepenracers gestart voor een zeezeilwedstrijd van 110 mijl richting Harwich, de openeningswedstrijd van de North Sea Regatta 2011. Er stond voor de kust van Scheveningen een aanlandige wind van een kracht of vijf, deze zorgde wegens het ondiepe water voor korte en hoge golven.

De Checkmate (Swan 45) lag volgens de laatste track en trace informatie vooraan, op iets meer dan 5 mijl gevolgd door Baraka GP (Swan 42), nog eens 5 mijl daarachter vinden we de Belgische boot Allard Natural Stone (Sydney 32).

Eerste aanvaring en uitvallers al een feit
De Panther kwam in aanvaring met Pinta-M en keerde om. Eigenaar Yvonne Beusker is enorm teleurgesteld: 'Wij lagen vrij voor, maar de Pinta-M had het volgens mij niet zo onder controle. In plaats van af te sturen, zijn ze bij ons vol achterin gevaren. De boel is nu ontwricht, dus morgen gaan we de werkelijke schade bepalen. Hopelijk zijn we op tijd klaar voor de inshores. Dit is echt balen."

De E-mission met schipper Erik van Vuuren keerde huiswaarts met een kapotte roerkoning. Inmiddels liggen ook de Tuned en Meka II vanwege nog onbekende redenen weer afgemeerd in de haven van Scheveningen.

www.nsr.nl
Foto © Sander van der Borch

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: