Tom Vlaeminck is voor eeuwig gaan zeilen, zijn wereldreis is begonnen

  • Author: Ice
    Date: zo, 12/06/2011 - 20:25

Tom VlaeminckMet diepste bedroefdheid meld ik het treurig nieuws dat Belgisch' wedstrijdzeiler Tom Vlaeminck gisteren zijn strijd heeft verloren tegen kanker. Velen zullen hem gekend hebben als Tomdooley, de nickname waaronder hij sinds 7 april 2003 lid is van het ClubRacer Zeilforum, hij was een grote fan van alles wat met zeilen en wedstrijdzeilen te maken had. Weduwe Katrijn meldde ons vanochtend dat het zijn wens was dat er een melding kwam op ClubRacer. Het is voor mij een grote eer om Tom's wens in vervulling te laten gaan.

Tom Vlaeminck werd voor het eerst opgemerkt in het wedstrijdcircuit anno 2003 tijdens de Goese Sas Trophy met een eigenhandig gerestoreerde rode kwartertonner, de Quango. Deze kwartertonner werd al vlug een blauwe halftonner met dezelfde naam. Daarna stapte Tom voor een seizoen in een Pogo 6,50. Tom heeft ook een seizoen gezeild op de Alegria (GS 40) van Carl Sabbe, daarna op de Xipho (IMX 45) en de Slainte (Salona 37r) van het ClubRacer Zeilteam.

In 2010 kocht Tom nog de Noso-sono (First 36.7) samen met zijn zeilvriend Karl Verniers. Hij startte met zijn laatste aanwinst de Goofies winterwedstrijden in Colijnsplaat met het plan om daarna het circuit te volgen op en rond de Oosterschelde.

Tom was een gepassioneerd zeiler, die altijd goed voorbereid aan de start kwam, goed kon motiveren en leiden tijdens de wedstrijden. Hij was héél graag gezien door de mensen die hem goed kenden.

Het ganse ClubRacer team wenst Katrijn Hureze, zoon Gilles en al wie hem lief had veel sterkte in deze moeilijke en donkere dagen.

Katrijn, Gilles en TomKatrijn, Gilles en Tom

Tom Vlaeminck, geboren op 24/08/1974 en overleden op 11/06/2011
heeft zijn ziekte heel moedig getrotseerd.
Hij is nu voor altijd gaan zeilen, zijn wereldreis is begonnen.

Innige deelneming,
Ice / Eddy Lekens

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: