Melody en Andiamo winnen 8ste Contest Cup

Contest CupVan 3 tot en met 5 juni was er een ware Contest invasie in de Oosterhaven in Medemblik. Contest eigenaren uit verschillende windstreken namen deel aan de 8ste editie van de Contest Cup 2011. Bij aankomst in de haven op vrijdagavond wapperden de Nederlandse, Duitse, Turkse en Russische vlaggen vrolijk langs de kade.

Oud en nieuw
Het evenement wat jaarlijks in het eerste weekend van juni georganiseerd wordt door Contest Yachts trok dit jaar weer ruim 30 deelnemers met schepen tussen de 27 en 62 voet. De bouwjaren van de schepen variëren net als de lengtes: het oudste deelnemende schip is in 1967 opgeleverd, maar er voeren ook drie deelnemers mee waarvan de schepen pas in de afgelopen maand de werf hebben verlaten.

Door in te spelen op de grote variëteit aan deelnemende schepen komt iedere Contest zeiler aan z’n trekken.“ De wedstrijdzeilers hebben we net als voorgaande jaren in twee klassen laten starten. Voor de Contesten met een lengte tot 40 voet heeft de wedstrijdleiding een kortere baan uitgezet dan voor de schepen van 40 voet en langer. En naast deze wedstrijdklassen is ook de toertocht weer een succesvol onderdeel gebleken”, aldus directeur Arjen Conijn.

Uitslagen
De wedstrijden en de toertocht werden zowel op zaterdag als zondag gevaren onder wisselende omstandigheden. Op zaterdag was het stralend weer met een stevige bries in de middag waardoor er hard gewerkt moest worden aan boord van de schepen. Zondag waren de voorspellingen minder zomers, en eenmaal op het water begon het flink te regenen. De deelnemers lieten zich echter niet uit het veld slaan en kwamen in de middag voldaan de haven weer in varen om het weekend af te sluiten met de prijsuitreiking bij Café Brakeboer.

De wedstrijdleiding was in handen van het wedstrijdcomité uit Uitdam onder leiding van Frans Bolweg. De overall uitslagen na twee dagen zeilen waren:

Klasse ≤ 40 voet
1e prijs Melody, 27
2e prijs Fairness Kimmy, 28
3e prijs Santana, 33

Klasse > 40 voet
1e prijs Andiamo, 62CS
2e prijs MM Two, 50CS
3e prijs Caruso, 50CS

Tekst: Marie-Claire Wever

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: