Beleef de ‘Tour de France à la Voile’ zeilrace op 27 en 28 juni in Blankenberge

De ‘Tour de France à la Voile’ is de zeilvariant op de bekende zomerse wielertour. Op 24 juni starten de 16 internationale zeilteams, waaronder één Belgisch en één Nederlands, hun race in Duinkerke (FRA). De Tour gaat via de Noordzee en de Franse Atlantische kust naar de Middellandse Zee. De finish is gepland op 25 juli in La Seyne-sur-Mer.

Op dinsdag 28 juni vertrekken de zeiljachten vanuit de Blankenbergse haven richting Calais. Gedurende deze twee dagen is er allerlei gratis animatie op de havenkade. Iedereen is van harte welkom volgens Patrick De Klerck, schepen van de haven.

Patrick De Klerck : "Het stadsbestuur biedt, in samenwerking met de vzw De Scute, de mogelijkheid om mee te varen met de traditionele garnaalschuit Jacqueline-Denise. Wie interesse heeft, kan mailen naar jachthaven@blankenberge.be Het aantal plaatsen en afvaarten is erg beperkt, daarom worden er maximum 2 personen per gezin toegelaten en dienen kinderen onder de 16 jaar begeleid te zijn door één volwassene."

Volgende afvaarten zijn voorzien, telkens voor maximum 12 personen:
- maandag 27 juni:
van 16 tot 17 uur
van 17 tot 18 uur
- dinsdag 28 juni:
van 9 tot 10.30 uur
van 10.30 tot 12 uur
Wil bij het inschrijven het gewenste uur van afvaart mededelen.
De Jacqueline-Denise vertrekt van aan de ponton in de oude jachthaven, kant Franchommelaan. Het spreekt voor zich dat er enkel gevaren wordt indien de weersomstandigheden dit toelaten.

www.tourvoile.fr
www.blankenberge.be

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens (BEL) zeilt sinds 1979 wedstrijden met zeegaande zeiljachten, is stichter van ClubRacer en begeleidt als Digital Manager bedrijven met hun omnichannel E-commerce strategie en Marketing automatisatie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, werd 2x Nederlands kampioen, won 2x de Antwerp Race (IRC en Sportboten) en werd in 2004 met het ClubRacer zeilteam door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Comments

Voor u geselecteerd: