Beleef de ‘Tour de France à la Voile’ zeilrace op 27 en 28 juni in Blankenberge

De ‘Tour de France à la Voile’ is de zeilvariant op de bekende zomerse wielertour. Op 24 juni starten de 16 internationale zeilteams, waaronder één Belgisch en één Nederlands, hun race in Duinkerke (FRA). De Tour gaat via de Noordzee en de Franse Atlantische kust naar de Middellandse Zee. De finish is gepland op 25 juli in La Seyne-sur-Mer.

Op dinsdag 28 juni vertrekken de zeiljachten vanuit de Blankenbergse haven richting Calais. Gedurende deze twee dagen is er allerlei gratis animatie op de havenkade. Iedereen is van harte welkom volgens Patrick De Klerck, schepen van de haven.

Patrick De Klerck : "Het stadsbestuur biedt, in samenwerking met de vzw De Scute, de mogelijkheid om mee te varen met de traditionele garnaalschuit Jacqueline-Denise. Wie interesse heeft, kan mailen naar jachthaven@blankenberge.be Het aantal plaatsen en afvaarten is erg beperkt, daarom worden er maximum 2 personen per gezin toegelaten en dienen kinderen onder de 16 jaar begeleid te zijn door één volwassene."

Volgende afvaarten zijn voorzien, telkens voor maximum 12 personen:
- maandag 27 juni:
van 16 tot 17 uur
van 17 tot 18 uur
- dinsdag 28 juni:
van 9 tot 10.30 uur
van 10.30 tot 12 uur
Wil bij het inschrijven het gewenste uur van afvaart mededelen.
De Jacqueline-Denise vertrekt van aan de ponton in de oude jachthaven, kant Franchommelaan. Het spreekt voor zich dat er enkel gevaren wordt indien de weersomstandigheden dit toelaten.

www.tourvoile.fr
www.blankenberge.be

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: