Ronde om Noord-Holland afgebroken wegens waarschuwing windkracht 7

Ronde om Noord-Holland“Namens de organisatie van de YSY Ronde om Noord-Holland, het volgende bericht. In district IJmuiden staat een waarschuwing voor windkracht 7BF. Wij verwachten dat vannacht deze waarschuwing uitgebreid wordt naar district Texel. Daarom heeft de organisatie besloten de tocht af te breken.” Zo hoorden de zeilers in de nacht van vrijdag op zaterdag het marifoonbericht van de kustwacht.

Je zou denken: triest einde van een goed begonnen verhaal. Maar hoe anders kan het lopen! Een bus werd ingezet om gestrande zeilers vanuit Den Helder op te pikken, velen brachten het tot het einddoel: IJmuiden, de feestruimte in het Holiday Inn werd opgetuigd en het beloofde Chi Ling-diner en de prijsuitreiking vonden plaats alsof er niets was gebeurd.

In het Zandhuis werd nog lang ge-afterpartied. “Heerlijk gezeild”, dat was wat de organisatie hoorde. En daar gaat het om. Zowel organisatie als deelnemers kijken terug op een geslaagd evenement en vooruit naar het 16e Rondje dat voor 15 en 16 juni 2012 gepland staat. Data om alvast te noteren.

De winnaars over het traject Muiden – Kornwerderzand zijn:

ORC 1: Twaalf Twintig van Remco Sol
ORC 2: Redan van Hein van Schaik
ORC 3: White Hawk van Sybout Hiemstra
ORC 4–5: Will-Power van Jon Stuart
Shorthanded: Spoom van Leo Loman
Toer SW-hoog: Azzurro van Michiel Blikman
Toer SW-laag: Griet van Henk Huisman

Tekst en foto: Hanneke voor YSY Ronde om Noord-Holland
http://rnh.ysy.nl/

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: