Team Delft Challenge doet niet meer mee aan de Tour de France à la Voile 2011

Team Delft ChallengeVandaag start in Duinkerke de Tour de France à la Voile met de traditionele proloog, die niet meetelt voor de punten. In de lijst van deelnemende teams valt het op dat er één team is dat blijkbaar de handdoek in de ring heeft gegooid: de Nederlanders van Team Delft Challenge.

Op hun website vinden we de volgende tekst terug:
“Omdat we dit jaar moeite hadden om genoeg sponsormiddelen bij elkaar te krijgen om de (verplichte) overschakeling van Mumm 30 naar M34 te maken voor de Tour de France à la Voile dit jaar zou het team - zoals bekend - éénmalig meevaren met het Chérie Chérie Sailing Team van Madeleine Sassy. Dit team is helaas getroffen door financiële problemen omdat een sponsor zich terug heeft getrokken, en kan daardoor dit jaar niet meedoen aan ‘de Tour’.

De bijdrage van Delft Challenge aan Chérie Chérie Sailing Team was louter in de vorm van 8 zeilers, met de organisatie van het team en de tour hadden we niets te maken. Toen we op de hoogte waren van de problemen met de sponsor hebben we Madeleine - een goede bekende van het team - uiteraard geprobeerd te helpen, maar als de hoofdsponsor van de campagne 12 dagen vóór de start van de Tour afzegt, is de schade vrijwel onherstelbaar.

We zullen dit jaar helaas dus niet afreizen naar Frankrijk. De focus binnen het team ligt nu op de campagne van 2012 en het naseizoen van het Nederlandse IRC-circuit. Misschien dat we - als onze eigen financiële middelen dat toelaten - in de zomer nog een evenement met onze M34 varen”.

Dit is uiteraard bijzonder spijtig.

Wie er dit jaar wel bijzijn, al was het maar om een maand lang de sfeer op te snuiven, de Olympische gedachte indachtig, is het sympathieke Brusselse team van Mady Fobert. De nodige stickers zitten op de boot en de tentjes van de crew staan opgesteld. Veel training hebben ze niet gehad, dus we gaan ervan uit dat de resultaten gaandeweg beter worden. Als u ze tijdens uw vakantie ergens in een haven tegenkomt, doe ze dan de groeten van ClubRacer.

Na de proloog van vandaag staan morgen en zondag de eerste wedstrijden gepland. Maandagnamiddag en dinsdag is de Tour-karavaan te gast in ons eigenste Blankenberge. Hopelijk is de geul diep genoeg uitgebaggerd, zodat de deelnemers kunnen genieten van het gastvrije en zomerse badstadje.

Alle ClubRacers die op dinsdag niets zinnigers te doen hebben, zijn welkom bij het Tour-ponton aan de havenkade, van waar je de wedstrijden op zee kan volgen op een reuzenscherm. Om 20u ’s avonds is dan het drummen op de pier om de start van de etappe naar Calais te aanschouwen.

De Tour eindigt op 25 juli in het Zuidfranse La Seyne-sur-Mer.

www.tourvoile.fr
www.delftchallenge.nl

Foto © Sander van der Borch

Auteur:

  • Bert J.

    Van zeescout tot zeiler, van stil toeschouwer tot actief verslaggever. Even met een kwarttonner, dan rasecht en fanatiek halftonnen. Nu prinselijk op de leukste one tonner van 't Stad. 

Voor u geselecteerd: