Een vliegende start voor een historische race met meer dan 1900 zeiljachten

Round the Island RaceDe Round the Island Race werd dit jaar gekenmerkt door het zware weer dat de zeilers te verduren kregen. Na het uitgeven van de laatste weerberichten trokken vele kleinere deelnemers zich terug uit de wedstrijd, anderen gingen toch dapper ten strijden voor een avontuur van 50 zeemijl rond het eiland Wight. Sundowner een kleine Contessa 26 won de Gold Roman Bowl, de prijs voor de overall winnaar op handicap.

De Round the Island Race is het vierde grootste sportevenement van Groot Brittannië. Meer dan 1900 boten en 16000 zeilers vochten dit jaar continue om goed vaarwater op de drukke Solent, de Keyserlei op een zaterdag voor kerstdag is er niks tegen.

Zwaar weer voor de zeilersZwaar weer voor de zeilers

Tonnerre de Breskens eerste Benelux boot overall
De eerste Benelux boot in de overall prijs op handicap is de Tonnerre de Breskens van Piet Vroon (NED). Zij deden over de 50 zeemijl in 'real time' 5u en precies 19 minuten. Hun top 10 overall plaats werd ook niet voor niks gegeven als je weet wat een gennaker voor een 46 voeter kost, zie foto hier onder. In het IRC 0 klassement werden ze 4de.

Tonnerre de BreskensTonnerre de Breskens

Allard Natural Stone (BEL) zet het beste resultaat neer per hoofdklasse, zij werden 3de in IRC 1.
De Winsome (NED) werd 2de in subklasse IRC 2C.

Line Honneurs
De Line Honneurs (iets voor zeilers met een drang naar altijd meer, groter en sneller) werd dit jaar gewonnen door de Prince De Bretagne, de suppersnelle 50 voet lange trimaran met schipper Lionel Lemonchois (FRA).

Prince de BretagnePrince de Bretagne

Een top 10 overzicht van de overall uitslag (Benelux boten):

10. Tonnerre de Breskens, Ker 46 (NED)
26. Winsome (NED)
30. Allard Natural Stone, Sydney 39 (BEL)
62. Antilope, GS 46 (GBR)
67. Baraka GP, Swan 42 (NED)
108. Fandango, FF 110 (NED)
179. The Itch, ¼ ton (NED)
204. Jeanne M'arc, Elan 380 (NED)
266. Red Rooster, Pogo 8.5 (BEL)
274. Cisne, Swan 43 (NED)

Zie ook: www.clubracer.be/2011/8/11/round-the-island-race-2011-video

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: