Deltaweek 2011 kent 142 voorinschrijvingen

Voor de Deltaweek 2011, het jaarlijkse Zeeuwse zeilspektakel, staat de teller op 142 voorinschrijvingen. Aanstaande vrijdag staat voor de jachten al de aanbrengrace van Krammersluis te Bruinisse naar Zierikzee op het programma. Vanaf zaterdag barsten daar de sportieve competitie en het feest op de wal los.

De 99 wedstrijdteams strijden in het kader van de Deltaweek Races rondom de boeien. Voor de grote boten volgen nog de door-de-weekse races richting Colijnsplaat, waar het tweede wedstrijdweekend plaatsvindt. Pas daarna is het eindklassement te bepalen. De open boten in de eenheidsklassen (Melges 24, MaxFun 25, FD, J22 en sport) komen enkel in Zierikzee in actie. Het bedrijfsleven trekt op zaterdag de schoten aan in de Zeeland Regatta en gaat van start met maar liefst 43 boten.

Titelverdedigers
In bijna alle klassen zijn de titelverdedigers van de partij. In de ORC 1 was dat de Shamrock van schipper Van de Sande (BEL). Jan Bart (NED) verschijnt weer met zijn New Frontier J/35 aan de start, de winnaar van de ORC 2-klasse en het ORC 2 Clubkampioenschap Zuid. In de ORC 3 zijn zowel de Joyce Contrast 362 van Alfred Bezemer (NED) als de 'schrik van de Oosterschelde' Beau Bateau First 300 van Henk van Zweden (NED) aanwezig. De Joyce zeilde vorig jaar het hele programma en won de overallserie. De Beau Bateau liet de door-de-weekse wedstrijden schieten, maar pakte wel de rest van de paaltjes en won daarmee het ORC Clubkampioenschap Zuid in de ORC 3-5. Zowel in de ORC 4 als 5 eindigden een Dehler Sprinta Sport bovenaan. In de ORC 4 was dat de Impulse van Cock Baas (NED) en in de ORC 5 de Furie van Ben Hoefsloot (NED). Bij de Rond- en Platbodems staat de Schuimer van schipper Overwater (NED) opnieuw in de startblokken. Al deze winnaars zullen proberen om komend weekend hun prestatie te evenaren.

Walactiviteiten
Op de wal bruist het eveneens. Op zaterdag 2 juli kunnen de jongeren tijdens de jeugdclinic in Zierikzee het zeilen zelf ervaren. Tussen 11.00 en 13.00 uur kunnen ze onder begeleiding van ervaren zeilinstructeurs in 'Open Bic's' kennismaken met deze mooie sport. Ook verder in de week kan de jeugd in Yerseke, Wemeldinge en Colijnsplaats kennismaken met het zeilen in de Open Bic's. Verder kunnen bezoekers op het regattaterrein in Zierikzee op vrijdag, zaterdag en zondag ruimschoots genieten van Zeeuwse lekkernijen. 's Avonds is het feest met live muziek en dj's. In alle havenplaatsen die gedurende de week worden aangedaan vinden dit jaar extra activiteiten plaats zoals avondwedstrijden (Sint Annaland en Wemeldinge), jeugdzeilen en braderieën.

Programma DELTAWEEK Races 2011

1juli Aanbrengwedstrijd (Krammersluis-Zierikzee)

2juli Zeelandwedstrijden I (Zierikzee)

3juli Zeelandwedstrijden II (Zierikzee)

4juli Buutengaetsrace (Zierikzee - Sint Annaland)

5juli Sint Annaland - Yerseke

6juli Yerseke - Wemeldinge

7 juli Onrustrace (Wemeldinge - De Val)

8juli Veronicarace (Roompotsluis - Roompotsluis)

09juli Zaterdagwedstrijden (Colijnsplaat)

10 juliDELTAWEEK finale(Colijnsplaat)


Over de Deltaweek
De Deltaweek is een verzameling van traditionele Zeeuwse en Rotterdamse zeilwedstrijden. Het eerste weekend (2 en 3 juli) vaart de vloot vanuit Zierikzee en het tweede weekend (9-10 juli) vanuit Colijnsplaat. In de tussenliggende week doen de zeilers iedere avond een andere haven langs de Oosterschelde aan. In 2009 breidde het eerste weekend van de Deltaweek uit met de Deltaweek Business Race op vrijdag en de Deltaweek Zeeland Regatta op zaterdag. Deze evenementen zijn nu samengevoegd tot de Deltaweek Zeeland Regatta op zaterdag.

www.deltaweek.nl

Foto door Ronald Koelink

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: