Belgen en Nederlanders samen op het podium tijdens de Nieuwpoortweek

NieuwpoortweekWoensdag 6 juli werd in Nieuwpoort een schitterende zeilweek afgesloten. In het sterk bezette Optimistenveld met 100 deelnemers uit 12 verschillende landen won Bart Lambriex (NED) het eremetaal. Robbert Lerno (BEL) behaalde een 3de en Daan Vandormael (BEL) een mooie 4de plaats. Aurélie Vanschoote (BEL) kwam met haar 8ste plaats nog in de top tien van de ranking.

420
De 420 klasse werd gewonnen door Michael Wood en Stanley Hermione (GBR). Wietse Pijlman en Jeroen Hameter (NED) werden 17de. Het beste Belgische 420 team was Vince Dergent en Thomas Van den Bossche (BEL). Ze werden 35ste op veld van 51 deelnemende teams.

Europe
In de Europe was de winst voor Nicolas D'Hondt (BEL), werd Bart Decoutere (BEL) 2de en vervolledigde Maïté Colombie (BEL) het podium.

Laser 4.7
In de Laser 4.7 won Michiel Curvers.

Cadet
In de Cadet klasse waren Maurits van Hemert en Pieter Henken (NED) de snelsten, Kamiel Klumpers en Hannah Roosen (BEL) behaalden de tweede plaats voor Jef Smet en Anne-Sophie Van Winghe (BEL).

Splash
De Splash klasse werd gewonnen door Samantha de Schiffart (NED), Max Rebel (NED) werd tweede en Mick van der meer (NED) werd derde. De eerste Belg werd Olivier Bocklandt 16de plaats.

Volgens het VYF persbericht waren het prachtige zeilomstandigheden met prima prestaties van het wedstrijdcomité op alle wedstrijdbanen inclusief een sterke organisatie op de wal.

www.nieuwpoortweek.be

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: