Pieter-Jan Postma 5de op het Europees kampioenschap Finn

Pieter-Jan PostmaTijdens het Europees Kampioenschap in Finland heeft Finn-zeiler Pieter-Jan Postma (NED) beslag weten te leggen op de vijfde plaats. Het goud was er voor de Brit Giles Scott en het zilver voor de Kroaat Ivan Kljakovic. Postma heeft een Olympische nominatie op zak en maakt geen deel uit van de Nederlandse Kernploeg.

Het kampioenschap werd in de baai van Helsinki gevaren onder zeer wisselende weersomstandigheden. Dagen met harde wind en dagen met lichte omstandigheden wisselden elkaar af. In totaal streden 71 zeilers uit 24 landen om de titel.

Pieter-Jan opende de serie heel sterk met een 3de, 3de en een 2de plaatst en veroverde direct een plek in de top van het klassement.

Over het eindresultaat, een 5de plaats zei Postma: ”Ik zit er weer bij, het hele jaar vaar ik nu constant in de top mee, de worldcups in Melbourne en Medemblik was ik 4de in Hyeres 3de en nu 5de. Voor een medaille moet er nog een schepje bovenop, maar ik ben tevreden over het proces dat ik eind vorig jaar gestart ben. Er zit verbetering in, het wordt constanter maar het moet nog constanter. Volgende stap moet voor de wind gemaakt worden, hier is nog veel winst te behalen.”

Postma vertrekt zaterdag 23 juli weer richting Weymouth, Engeland de plek waar het volgend jaar tijdens de Olympisch Spelen moet gebeuren. Postma: “Er is daar een mooi test-event ‘Portland and Weymouth International Regatta 2011’. Het is belangrijk om goed de omstandigheden daar te verkennen en de weer- en windpatronen te herkennen. Het hele proces van dit jaar en volgend jaar wordt afgestemd om de tijdens de Olympische Spelen goed te presteren. Het elke dag een betere zeiler worden, lukt nog steeds, ik groei en ben heel benieuwd hoever ik kan komen.”

www.openeuropeans2011.com

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: