Aftellen naar het RS Feva World Championship 2011 is begonnen

RS FevaHet aftellen naar de start van het officiële wereldkampioenschap RS Feva zeilen voor de jeugd van 12 tot 17 jaar is begonnen. Ruim 150 zeilteams uit 13 landen zijn op weg naar het Wereldkampioenschap in Bruinisse want aanstaande vrijdag begint in Bruinisse, aan de Zeeuwse Grevelingen het WK in de RS Feva. De RS Feva is een jeugdboot voor 2 personen van ruim 3,5 meter met een grootzeil, fok en gennaker.

Met nog een tweetal last-minute inschrijvingen vanuit België en Estland is het totaal aantal landen dat meedoet aan het kampioenschap uitgekomen op 13. Zelfs teams uit Hong-Kong en Australië zullen meestrijden om de wereldtitel die bestaat uit een aantal subcategorieën waaronder beste team onder 14 jaar, beste meisjes team en beste team bestaande uit familieleden.

Voor de RSFeva is dit pas het 4e officiële wereldkampioenschap. Eerdere edities waren onder andere in Italië en Frankrijk. Volgend jaar zal het WK voorafgaand aan de Olympische spelen in Zuid – Engeland worden gezeild.

Vanuit Nederland is de interesse groter dan verwacht. Maarliefst 30 teams uit het hele land hebben zich ingeschreven. Hieronder de Nederlandse kampioen van 2010, Daniël Bramervaer van de KNZ&RV Muiden en twee leden uit de Nationale optimisten kernploeg, Shivam Ramdas en Gerben Jaspers.

Het evenement is vrij toegankelijk voor het publiek en naast de wedstrijden op de Grevelingen is er een evenemententerrein ingericht in de gloednieuwe jachthaven Bruinisse. Spectaculair wordt de officiële opening met een landenparade en admiraalzeilen op zaterdag 23 juli vanaf 19:30. Op maandag 25 juni zal in de havenkom een heuse landenwedstrijd plaatsvinden. Aanvang 20:00
De prijsuitreiking en afsluiting van het evenement is op donderdag 28 juli op het grote plein in de jachthaven van Bruinisse.

Het WK RSFeva wordt georganiseerd door KR&ZV de Maas uit Rotterdam in samenwerking met de (inter)nationale klasseorganisatie RSfeva en de Aquavitesse Zeilschool uit Bruinisse.

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: