Swan 45 European Regatta Class kent spannende finale

Swan 45 European RegattaDe vijfde en laatste dag van de Swan 45 European Regatta Class vanuit Cowes (GBR) kende een spannende finale. De spanning was 's ochtends op de steigers al te voelen wanneer de bemanningen hun boten raceklaar maakten. Onder de acht Swan 45's niet minder dan vier die onder Nederlandse vlag zeilden en één Belgische boot. Met nog twee wedstrijden te gaan kon er nog vanalles gebeuren in de einduitslag. WISC van Glynn Williams (GBR) stond na vier dagen zeilen aan de leiding van het tussenklassement.

De vele toeschouwers op de wal werden niet teleurgesteld en kregen vanaf race 1 voldoende actie te zien. Peter de Ridder's (NED) Checkmate kwam zich vroeg oplijnen alsook Philippe Moortgat en Patrick van Heurck's (BEL) Samantaga. Helaas pushte Samantaga iets te hard en kreeg een individuele terugroep.

Hawkey van Rob Reigwein (NED) presteerde het best uit de vuile wind van zijn rivalen te blijven en zeilde het eerste paaltje van de dag.

De tweede race zag een toenemende wind van 17-20 knopen wind met gusts tot 25 knopen aan de startlijn. WISC had nu de beste start maar het was wederom de Hawkey die de kortste weg vond en zeilde het tweede en laatste paaltje van de dag. WISC finishte als vierde maar was toch voldoende om de eindoverwinning op zak te steken.

In het laatste downwindse rak van Gurnard Ledge naar South Bramble lag de complete Swan 45 vloot binnen de tien bootlengtes van elkaar, dit om te illustreren hoe spannend het was.

Swan 45 Europeans einduitslag:

1. WISC – Glynn Williams
2. Checkmate – Peter de Ridder
3. Samantaga – Philippe Moortgat & Patrick van Heurck
4. Hawkeye – Rob Reigwein
5. Van Uden – Harm Tiddens
6. Motions – L von Oeveren
7. Nemo of Cowes – Andy Green
8. High Yield – Dr. H Ostmeier

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: