Jildau ter Horst, Liesbeth Boersma en Marjolein Hufen winnen Europees Jeugd Kampioenschap in de Yngling klasse

Jildau ter Horst, Liesbeth Boersma en Marjolein HufenVan 8 tot en met 10 juli is er op de Attersee gestreden om het Europees Jeugd Kampioenschap in de Yngling-klasse. Met 8 wedstrijden in 3 dagen gepland leek het een vol programma. Helaas door te weinig wind op zaterdag, konden er maar 6 wedstrijden gezeild worden. Deze werden wel allemaal onder goede condities gevaren.

Met een constante serie (3-2-2-2-1-4) heeft de Yngling NED 333 met Jildau ter Horst, Liesbeth Boersma en Marjolein Hufen de titel op hun naam geschreven. Het team NED 333 maakt deel uit van het BMW Nationaal Jeugdzeilplan.

Naast de NED 333 heeft ook een tweede Nederlandse team goede zaken gedaan. Tot in de laatste wedstrijd streden de NED 333 en de NED 365 om de titel. De NED 365 van Anne-Christiannne Kentgens/ Robert-Jan Kentgens/ Michel Peulen kon de titel alleen nog pakken door een eerste plaats te zeilen.
Bij alle andere uitslagen zou het kampioenschap gewonnen worden door de 333 met team Ter Horst/Boersma/Hufen.
Het laatste team uit de top 3, DEN 199, kon zich niet meer mengen in de titelstrijd. Maar de weg naar de tweede plaats lag voor hen nog wel open.

Met een spannend laatste voordewindse rak werd het duidelijk dat de NED 365 niet meer als eerste over de finish zou gaan. Helaas eindigde zij als 3de achter de DEN 111 en DEN 199. Hierdoor kwamen de Denen tussen de twee Nederlandse team op het podium te staan.

Einduitslag:

1: NED 333; Jildau ter Horst, Liesbeth Boersma, Marjolein Hufen
2: DEN 199; Lucas Lier, Konrad Floryan, Emil Max Møller
3: NED 365; Anne-Christianne Kentgens, Robert-Jan Kentgens, Michel Peulen

www.yngling.nl
www.nationaaljeugdzeilplan.nl

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: