Jeugd WK zeilen in de Olympische 470 klasse morgen van start met 92 deelnemers

De registratie voor de Delta Lloyd Jeugdwereldkampioenschappen zeilen in de Olympische 470 klasse voor zeilers onder de 22 jaar werd vandaag afgerond met een totaal van 60 heren- en 32 damesteams. Op het evenement dat van 20 t/m 28 juli plaatsvindt in Medemblik, zijn in totaal 26 landen vertegenwoordigd.

De opening vond om 18:00 uur plaats op kasteel Radboud, waar het evenement met een daverend kanonschot werd geopend door Burgemeester Streng van de Gemeente Medemblik.

Voor morgen staan de eerste twee wedstrijden gepland. De heren varen in twee groepen en zullen de komende drie dagen kwalificatierondes varen, waarna op 25 juli a.s. de vloot zal worden opgedeeld in de zogenaamde Gold en Silver fleets. De dames varen het Jeugd WK in één groep. Op 28 juli a.s. zullen de grote finales plaatsvinden in de zogenaamde 'medal races".

www.470juniorworlds2011.org

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: