Sterke competitie verwacht tijdens het WK Dart 18

Dart 18Het Delphis Dart 18 Wereld Kampioenschap staat voor de deur. Vanaf maandag 25 juli 2011 zullen circa 90 teams uit 9 landen voor de kust van Knokke in België strijden om de Dart 18 wereldtitel. Een speciaal evenement omdat tijdens dit WK het 35 jarig bestaan van de Internationale Dart 18 klasse wordt gevierd.

De Dart 18 is een radicale en tegelijk gezellige catamaran klasse die 35 jaar geleden gecreëerd werd door Rodney March, de ontwerper van de voorheen Olympische Tornado catamaran. De klasse is erkend door de wereldzeilbond (ISAF) als internationale strikte eenheidsklasse.

De omvang van de wedstrijdvloot die bij Dart 18 evenementen aan de start komt wordt door geen enkele andere catamaran eenheidsklasse in Nederland en Europa geëvenaard. De Dart 18 wordt door twee bemanningsleden gevaren.

Onder de 90 inschrijvers bevinden zich meerdere wereld toppers waaronder de Wereldkampioenen van 2008 en 2009 Emmanuel Dodé en Fred Monreau uit Frankrijk, het team dat de Kampioenschappen in 2007 op haar naam schreef: Dan Norman en Melanie Rogers (GBR) en de ex Wereldkampioenen uit 2004 Thierry en Christine Wibeaux (FRA).

Daarnaast zullen de huidig Engels en Nederlands Kampioenen Alan en Fiona Kernick uit Engeland aan de start verschijnen. Uit Nederland maken de teams Stavenuiter/Bruil, Van Gorp/Van Gisberegen, Oostenbrug/van Veen en te Gussinklo/Dekker de meeste kans op een top 10 notering over all.

Het kampioenschap wordt georganiseerd door Royal Belgium Sailing Club (RBSC) Het Zoute in Knokke, een zeilvereniging met zeer veel ervaring in het organiseren van top zeilevenementen.

www.dart18worlds2011.com

Tekst: Nicolette van Gorp

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: