Nina Keijzer en Anneloes van Veen pakken de leiding tijdens Jeugd WK in de Olympische 470 klasse

Nina Keijzer en Anneloes van VeenHet Nederlands damesduo Nina Keijzer en Anneloes van Veen hebben na een overwinning in race drie de leiding genomen in het damesklassement op dag twee van het Delta Lloyd 470 Jeugd WK in de Olympische 470 klasse.

Op het IJsselmeer voor Medemblik stond een stevige wind van over de 20 knopen wat het uiterste van de zeilers vroeg om overeind te blijven. Terwijl de 470 heren hun tweede wedstrijd van vandaag aan het afronden waren, startten de dames hun middagwedstrijd in verslechterende condities. Opkomende buien gaven de wedstrijdleiding uiteindelijk reden de wedstrijd bij de bovenboei af te blazen.

Keijzer en Van Veen leiden nu met vijf punten verschil op de Britse dames van wie zij de leiding overnamen.
'Als het zo hard waait als vandaag en gisteren dan is het gewoon hard gaan en geen fouten maken. Tot nu toe lukt ons dat beter dan anderen. Maar als de omstandigheden de komende dagen lichter worden, dan zullen anderen minder fouten gaan maken en ook het snelheidsverschil onderling wordt minder. Dat kan het klassement behoorlijk veranderen." zei Keijzer.

De Duitse dames Annika Bochman en Anika Lorenz (GER 72) zeilden een sterke 3e plaats in de race van vanochtend, en lagen op kop toen de wedstrijd werd onderbroken. 'We hadden een perfecte start bij het startschip en zijn op het juiste moment, net als NED 74 en GER 12 naar rechts gegaan. Met z'n drieën lagen we op kop. Voor ons resultaat is dat erg jammer, maar het besluit om af te blazen was terecht.' zei Bochman.

Bij de 470 heren blijft het tussenklassement onveranderd met Groot Brittannië aan de leiding, gevolgd door Zweden en Frankrijk.
De Nederlandse 470 heren Jorick en Rogier Weijers zeilden een 24e en 17e plek en staan overall 36e.

Om vijf uur 's middags kwam Lobke Berkhout een presentatie geven aan de jeugdzeilers met het thema: 'Hoe word ik Wereldkampioen". Met vijf wereldtitels en een zilveren medaille op de Olympische Spelen van 2008 op zak, kreeg zij de volle aandacht.
'Het beoefenen van een sport is voor iedereen erg belangrijk want je leert er zoveel van. Zeker als je topsport wilt bedrijven dan heb je de ene keer enorme overwinningen, en de andere keer enorme tegenslagen. Ik hoop jonge sporters met zo'n presentatie een handvat te geven wat je kan verwachten en hoe je met dingen om kunt gaan. Met name dat je leert om tegenslagen te overwinnen." zei Berkhout

Morgen is de derde wedstrijddag. De eerste start staat gepland om 11:00 uur.
Voor de 470 heren staan twee wedstrijden gepland, en voor de 470 dames drie.
Het Delta Lloyd Jeugd WK 470 duurt t/m 28 juli a.s.

www.470juniorworlds2011.org
Foto door Thom Touw.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: