'Black flagged' zeilsters houden moed op Delta Lloyd Jeugd WK 470 zeilen

Delta Lloyd Jeugd WK 470Diskwalificatie van zeven damesteams als gevolg van een te vroege start in de enige gezeilde race vandaag zorgde voor een behoorlijke verschuiving in het tussenklassement van het Delta Lloyd WK 470 in de Olympische 470 klasse. Bij deze onfortuinlijke zeven hoorden ook de beide gisteren nog top 5 genoteerde Nederlandse damesteams Nina Keijzer en Anneloes van Veen, en Afrodite Kyranakou en Jeske Kisters. Keijzer en Van Veen zakten van een tweede naar een vijfde plaats, en Kyranakou en Kisters staan nu negende.

Met nog drie fleet races en de medal race op donderdag a.s. op het programma zijn de Nederlandse kansen nog niet verkeken.

Vandaag moesten de zeilers het net als gisteren doen met weinig wind en wisselende omstandigheden waarbij voornamelijk het geduld en concentratie van de zeilers behoorlijk op de proef werd gesteld. Tijdens de startprocedure van race zeven van de 470 dames ontstond een chaotische situatie waarbij zeven damesteams onder de beruchte zwarte vlag te vroeg over de startlijn lagen en zo gediskwalificeerd werden.
Naast de Nederlandse dames moesten ook de Duitse titelverdedigsters het ontgelden. De Australische dames Sasha Ryan en Chelsea Hall konden hiervan profiteren en stegen naar een tweede plek in het damesklassement met slechts acht punten verwijderd van de Duitse leiders Annika Bochmann en Anika Lorenz.

Er stonden voor zowel de 470 heren als 470 dames vandaag drie races op het programma. Na een poging om race 8 op gang te brengen, werd deze even later weer afgebroken vanwege te grote winddraaiingen, waarna de wind ook helemaal wegviel.

'Wij kunnen ons geen fouten meer permitteren, maar als je helemaal geen risico's neemt dan heb je gauw een slecht resultaat en dan heb je nog steeds niets. In race 8 gingen wij als derde om de bovenboei en kort daarop werd de wedstrijd afgebroken. Als wij als derde waren gefinished hadden we er gewoon weer bijgezeten" zei Nina Keijzer aan het einde van de dag.

Bij de heren werden de Britten Philip Sparks en David Kohler door Nicklas Dackhammer en Fredrik Bergström uit Zweden van hun troon gestoten. De Scandinaviërs wonnen race 7 terwijl de Engelsen niet verder dan een 14e plek kwamen. Frankrijk neemt voorlopig de derde plaats.

Voor morgen staan er weer drie wedstrijden op het programma voor zowel de heren als dames.
Aan het einde van de dag zal bekend worden welke teams op donderdag a.s. aan de start zullen verschijnen voor de medal-races.
De eerste start is om 11:00 uur

http://www.470juniorworlds2011.org/

Foto: Nina Keijzer en Anneloes van Veen (NED 24) gemaakt door fotograaf Thom Touw.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: