Emmanuel Dodé en Fred Moreau aan de leiding na 2 dagen Dart 18 WK

Emmanuel Dodé en Fred Moreau aan de leiding na 2 dagen Dart 18 WKOp het Delphis Dart 18 WK waaide een 3 bfd wind met een knokkelige zee. De eerste race kende direct een goede start omdat de stroom de boten van de lijn hield. Emmanuel Dode en Fred Moreau uit Frankrijk hadden een goede start en leidde de race van start tot finish. Thierry en Christine Wibaux (Frankrijk) volgde op de voet. Herve le Maux en Tory Hackman (Frankrijk/Engeland) legde uiteindelijk beslag op de derde plaats.

De tweede race van de dag startte met iets meer wind. Een groot deel van de vloot klapte zo snel mogelijk naar zee om te profiteren van de stroom. Het team Dode en Moreau ronden de eerste boei als eerste, maar werden snel ingehaald door Alan en Fiona Kernick uit Groot Brittanie. Zij behielden hun voorsprong tot het eind. Het team Le Maux and Hackman eindigden als tweede gevolgd door Dodé en Moreau op een derde plaats.

In het klassement staan na vier races de eerste drie boten nog zeer dicht bij elkaar:

1. Emmanuel Dodé – Fred Moreau (FRA), 11 punten.
2. Alan Kernick – Fiona Kernick (GBR), 13 punten.
3. Thierry Wibeaux – Christine Wibeaux (FRA), 13 punten.

www.dart18worlds2011.com

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: