3 Nederlandse teams in Gold Fleet WK Rsfeva 2011

WK Rsfeva 2011Na twee spannende kwalificatiedagen onder zeer uiteenlopende omstandigheden in Bruinisse is de vloot van 160 RSfeva’s (een jeugdboot voor twee kinderen tussen van 10 tot 17 jaar) verdeeld over 13 nationaliteiten, inmiddels opgesplitst in 3 groepen van 53 boten per groep.

De beste 54 teams uit de kwalificatie zijn ondergebracht in de zgn “GOLD-FLEET”. Voor deze Gold Fleet hebben zich uiteindelijk 3 Nederlandse teams gekwalificeerd.

Beste Nederlanders tot nu toe zijn Floor en Sterre Vrijenhoek van de KWV Loosdrecht. Zij bezetten momenteel de 6e positie in het algemeen klassement en zijn tevens het beste ‘all female’ (damesteam) en hoogste ‘niet Engelse’ team op de lijst.

Tweede en Derde Nederlandse teams zijn respectievelijk Laura van Veen en Tom Dutilh van KR&ZV de Maas op de 50e plaats en Jesse van Oostrum en Mark van Calcar van KWV Loosdrecht op de 52e plek.

Voor de Silverfleet hebben zich 10 Nederlanders gekwalificeerd. Zij varen voor de plekken 55 t/m 106 maar hebben ook een eigen klassement en ranglijst voor het kampioenschap.

De overige 23 Nederlandse teams varen in de derde groep ofwel “Bronze Fleet”. De zeilers en zeilsters in deze groep hebben de meeste moeite gehad met de forse wind op zondag. Van de 53 deelnemers in deze groep moesten maarliefst 45 de eerste dag van de kwalificatie opgeven vanwege materiaalpech of vermoeidheid.

Spannend wordt nog het klassement voor teams onder de 13 jaar. Hiervoor zijn nog meerdere teams in de race waaronder het team van WV Aegir uit Rotterdam met daarin Willem Aarens en Britt Oskamp.

Stand na 3 dagen:

1. Matthew Whitfield/Scott Wallis GB 12 Punten
2. Owen Bowerman/Charlie Darling GB 13 Punten
3. Robert Baddeley/James Taylor GB 21 Punten
6. Floor Vrijenhoek /Sterre Vrijenhoek NL 34 Punten

Voor het laatste nieuws en actuele uitslagen zie www.rsfeva.org/worlds.

Labels

Auteur:

  • Een correspondent

    Dit bericht werd geplaatst door een ClubRacer correspondent. Deze wordt aangestuurd door de hoofd- en eindredacteur die een groep, al dan niet vrijwillige of freelance correspondenten aanstuurt voor nationale en internationale verslaggeving van zeilwedstrijden.

Voor u geselecteerd: