Ronald Veraar, Robert Janssen en Joost Brouwer winnen Europees kampioenschap J/22

  • Author: Ice
    Date: vr, 29/07/2011 - 11:52
    Tags:

Ronald Veraar, Robert Janssen en Joont Brouwer26 teams uit Nederland, Duitsland en Frankrijk streden van 23 t/m 26 juli tijdens de Travemünder Woche (GER) om de Europese titel in de J/22 klasse. Het Europees kampioenschap J/22 kenmerkte zich met veel wind dit jaar, tijdens de eerste dag van het kampioenschap konden er al geen wedstrijden gezeild worden wegens te veel wind.

Tijdens de tweede dag heeft De J/22 klasse op een andere baan iets dichter onder de kust 3 goede wedstrijden kunnen varen met ongeveer 20 knopen wind en vlagen tot 26 knopen. Prima omstandigheden op vlak water.

Het J/22 'Sika sailing team Mojo' van Ronald Veraar (NED) nam op de eerste dag met twee paaltjes en een tweede plek al de leiding en gaf deze niet meer af tot het einde van de serie. Ook team thuishavens.nl kon met een 2e een 1e en een 3e plek tevreden terug kijken op de eerste zeildag.

Op dag 3 kon er gelukkig ook gezeild worden met een stuk minder wind, zo’n 6 tot 10 knopen en redelijk veel stroom doordat de wind was gaan liggen en de baai van Lübeck weer vol liep. Er werden 4 wedstrijden gezeild waaronder 2 wedstrijden onder de zwarte vlag. Team thuishavens.nl zeilde twee zwakkere wedstrijden en een ocs (te vroege start) en waardoor ze zijn terug gevallen in het klassement naar een 4e plek. Sika sailingteam Mojo bleef stevig aan de leiding kort gevolgd door team Henri Lloyd en team Jubalani uit Duitsland.

Dit werd ook de einduitslag omdat er de laatste dag geen wedstrijden gezeild konden worden, dit keer vanwege te weinig wind. De deelnemers kijken terug op een evenement met zeer wisselende omstandigheden.

Voor de complete uitslag: www.travemuender-woche.com

Labels

Auteur:

  • Ice

    Eddy Lekens zeilt sinds 1979 offshore zeilwedstrijden, is stichter van ClubRacer en laat bedrijven groeien met zijn online marketing bureau Lucky Cookie. Is schipper/stuurman voor vele Verbondsbezem winnaars, won diverse malen de NSR, Antwerp Race en Schelderegatta, werd 2x Nederlands kampioen Zeezeilen en in 2004 werd Eddy Lekens door het Watersportverbond verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.

Voor u geselecteerd: